Cursus in Griekenland

Vakantie en Cursus in Griekenland!

IN GRIEKSE SFEREN

 

Natuurgenezing, Spiritualiteit en Vakantiebeleving 
op het 

Griekse eiland Lesbos. Cursus- en vakantie- mei 2017 
maandag t/m maandag.


Je kunt je als individu aanmelden, maar ook als groep, bijvoorbeeld met een eigen vrienden- of vriendinnen-club of in familieverband. Met minimaal 6 mensen wordt deze aanbieding gerealiseerd.


Deze cursus vindt plaats in een stuk authentiek Griekenland, op een mooie locatie, direct aan zee.
Op die plek hangt een bijzondere energie. Deze omgeving dient zich aan voor een elementaire en tevens spirituele ervaring van zon, zuiver water, zomers opgewarmde aarde en wind. De kust en de heuvels die achter de kuststreek verrijzen, nodigen uit voor wandelingen op paden in paradijselijke rust, naar afgelegen dorpjes, van waaruit je, hoog boven de zee, prachtige zonsondergangen kan beleven. Het leven van de inheemse bevolking in deze landelijke omgeving is nog vrij traditioneel. De mensen zijn hartelijk en gastvrij.


In het dichtbij gelegen en makkelijk bereikbare historische plaatsje Molyvos het mooiste dorp van Lesbos  vindt je, indien gewenst, voldoende vertier: taverna's, winkeltjes in het netwerk van smalle steegjes en trappen, en een bijzonder sfeervol gelegen haven.Van hieruit kun je boottochten maken, bijv. met het bootje Escape dat slechts vier personen meeneemt om ze te ontvoeren ergens naartoe. De cursus biedt voldoende ruimte voor individueel vakantiegenot.


Cursusprogramma

Het programma is gericht op spiritualiteit en persoonlijke ontdekking waarbij tevens een keur aan natuurgeneeskundige vakkennis wordt ingezet. Het programma bevat allerlei boeiende inspirerende informatie wat met een bevlogenheid en met bezieling wordt gebracht, gedeeld, en zo kan het je persoonlijke en groeps-dynamische ervaring kracht bijzetten. 
Op dit eiland en op deze byzondere plek waar we samen verblijven: het Sapphohuis, heb je een vakantie en groeiproces ineen. Uit ervaring sprekend:  in korte tijd  is er een sfeer waarin je veilig bent, je opgenomen en verbonden kunt voelen en jezelf opnieuw kunt beleven, maar dan vanuit dat wat jou van binnen uit inspireert.


Je bent vrij om, naast het cursusprogramma overdag, deel te nemen aan de gezellige avonden samen en daarnaast is er voldoende tijd om op je zelf te zijn. in rust en stilte, in de natuur, of al verkennend op het eiland. 
Een periode die een onvergetelijke indruk achterliet bij zoveel deelnemers. (zie: op deze site de ervaringen van deelnemers van de Griekenlandcursus van voorgaande jaren).


Massage

Je maakt kennis met massage. Naast de techniek die we als basis behandelen, werken we vooral vanuit ons hart, vanuit een afstemming op de ander en jezelf. We verbinden klassieke lichaamsmassage met intuitieve en haptonomische principes. Voetreflex-massage komt aan de orde. Maar altijd staat een bezieling in het massagecontact centraal. Je ontdekt dat dan niet alleen het lichaam wordt aangeraakt, maar ook de ziel.


's-Middags zijn de massagelessen, buiten in de schaduw van een palmbomenbladerendak, het zachte geluid van zee op de achtergrond, en een zicht op de glinsteringen van haar golvende water op steenworp afstand.


Natuurgeneeskunde

We gaan in op de werking van geneeskrachtige kruiden, bloesemremedies en natuurvoeding. De (Griekse) natuur om ons heen is een bron voor onze menselijke natuur: voor ons lichaam en onze ziel. Je maakt kennis met de emotionele en spirituele betekenis van voeding en spijsvertering. Tevens komt de betekenis die emoties, gedachten en leefomstandigheden voor ons welbevinden/gezondheidsklachten hebben, aan de orde.


Een inleiding in de iriscopie, oogdiagnose, zal je doen verbazen over het wonder van het oog dat niet alleen een spiegel van het licahaam is maar ook een spiegel van de ziel. Alle lessen zijn een kleurrijke uiteenzetting die goed te volgen is, die duidelijkheid verschaft in ons menselijk functioneren. Je leert dat ook te zien bij je zelf en om je heen. Het zijn lessen die iedere keer smaken naar meer, die je bewustwording prikkelen, je kennis  verruimen en waar je in praktische zin veel aan zult hebben, thuis en lang daarna.


Meditatie

Elke ochtend starten we met n meditatie. De meditaties zijn steeds met een spiritueel thema. Een dagelijks en een overkoepelend weekthema, afgestemd op het persoonlijke en groepsdynamische proces binnen het kosmische bestek waarin we dan verkeren. Je gaat innerlijk op reis en komt soms tot diepe inzichten. Mediteren geeft je meer contact met jezelf, met wie je in wezen van binnen bent. Los daarvan raak je heerlijk ontspannen.  Door de Griekse omgeving waarin we mediteren, wordt ons innerlijk reizen in een uniek licht geplaatst, dat is iets wat je alleen maar kunt beamen zodra je dit hebt gezien.


Groepsdynamiek

Binnen de veiligheid en de openheid die is ontstaan in een kleine groep mensen, ervaar je jouw eigen unieke innerlijk dat uitgenodigd wordt zichzelf te mogen tonen. Ook je kwetsbaarheid kan daardoor eindelijk de aandacht krijgen die het al zo lang heeft gewild. Angst is voor velen een leiddraad waarbinnen ons denken en handelen vorm krijgt. Controleren en beheersen is wat we al vele levens doen. Vaak leren we niet anders. Gedragen en gesteund binnen een veilige groep kun je je verbinden en ervaren wat er gehoord en erkend wil worden. En dat is altijd al helend, voor jou als individu, maar ook voor ons collectieve bewustzijn. Dat voelt zo krachtig.


Op de laatste dag gaan we met ons allen een hele bijzondere afsluiting tegemoet. Hierin ga je jezelf en hoe je in de wereld staat heel intensief ervaren. Daarmee voel je je op een meest bijzondere wijze verbonden met jezelf en met datgene wie je in werkelijkheid bent.


De cursus wordt gegeven door:

Gemma van den Akker

Geregistreerd Natuurgeneeskundige

Lid Beroepsvereniging Hoger Opgeleiden NWP en RBNG

 


De kracht van het licht. Het (zon)licht heeft een grote betekenis: Het licht laat alle dingen zien, zoals zij in wezen en volgens hun bestemming zijn. Ook de dingen waarvan we altijd dachten dat het onze liefde niet waard was.


De cursus vindt plaats in het Sapphohouse

Sappho (geboren op Lesbos ca. 600 v. C.) een van de grootste dichteressen aller tijden.


Vrouw met schrijfgereedschap. (Romeins.Pompeji)Sappho is een Oudgriekse dichteres die haar gedichten schreef in Aeolisch dialect. In Mytilene op het eiland Lesbos had zij een kostschool voor meisjes, die zij 'moisopoloi' (dienaressen van de muzen) noemde. Zij onderwees hen in muziek, dans, poezie en... de liefde.


De VakantieCursus wordt gegeven in dagdelen van 2 tot 2  1/2  uur op de dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag. Maandag is de aankomst- en vertrekdag. De zondag en donderdag zijn vrije dagen en naar eigen wens in te vullen. Aan deze cursus kunnen maximaal 8 personen deelnemen.Accommodatie

De plaats van ons verblijf en onze cursus is het Sapphohouse. Het is gelegen op een mooie en rustige locatie aan zee en in de directe omgeving van het dorp Molyvos. Momenteel is het huis het buitenverblijf van de Vlaamse auteur en therapeut Bob Vansant die hier ook zijn eigen cursussen organiseert. Om deze plek rendabel te houden stelt hij hetSapphohouse ter beschikking voor andere groepen die zijn filosofie en zijn respect voor de zuivere sfeer van dit oord delen.Informatie over het verblijf in het Sapphohouse:

 • 8 tot 9 ruime en propere, gezellig ingerichte studio's. Kleinschalig en eenvoudig. Geen onpersoonlijke hotelsfeer.
 • Grote private tuin met olijf- en loofbomen. Hangmat, BBQ, tuinstoelen en parasols.
 • Elke studio heeft twee terrassen: vooraan op de binnenkoer en achteraan op de tuin met zeezicht.
 • Een eigen eenvoudige badkamer met toilet en douche, twee bedden.
 • Een eigen keukentje met twee kookvuren, afwasbak, koelkast. Potten en pannen zijn voorhanden om evtl. zelf te koken.
 • Een ventilator voor warme dagen of een elektrisch vuurtje voor koude avonden.
 • Lakens en handdoeken inbegrepen, wasmachine is ter beschikking.           
 • Poetsvrouw op aanvraag.
 • In de week dat we les hebben is Maria onze eigen gastvrouw. Zij heeft zelf ervaring met deze vakantiecursus en voelt zich geliefd en verankerd in deze omgeving en op deze plek.
 • Gemeenschappelijk terras, Agora, met tuinstoelen en tafels.
 • Mogelijkheid tot internettoegang, ADSL-aansluiting (telefoon) in huis.
 • De zwembaden van de twee kleine buurhotels op 50 m afstand mogen gratis gebruikt worden, ligstoelen ook. Een van de zwembaden ligt aan zee.
 • Ook het privestrand aan zee is met gratis strandstoelen.
 • Naast de mogelijkheid van beider buurhotelrestaurants,  is er nog een taverna op het strand (open van s' middags tot 17.00 uur).  En het uit eten in en om t nabijgelegen Molyvos zal je versteld doen staan aan de uitgebreidheid van smaak en gezellige sferen.  Een aanrader.
 • Gratis gebruik van geregeld pendelbusje van de twee buurhotels naar Molyvos en terug.
 • Gelegenheid tot sporten in een van de twee buurhotels (tennis, fitness, volleybal, watersport).
 • Thermale geneeskrachtige bronnen op 2 km afstand.
 • Een plek waar kunstenaars en schrijvers graag vertoeven.
 • Vooral stilte, zon, zee, natuur en eenvoud.
Indien je langer dan alleen maar de cursusweek wil blijven, ben je vrij om elders je accomodatie aan te vullen, of indien er plek is je verblijf in het Sapphohuis te verlengen. In de regio is volop passende accomodatie te vinden.


Het weer/de kleding

In mei is er nog geen zomerse hitte. De gemiddelde temperatuur kan tussen de 25 en 30C liggen. Geen benauwende hitte. Het zeewater is heerlijk. Er is soms kans op een regenbui. Het verdient aanbeveling naast de zomerkleding ook een warme vest mee te nemen voor de avonduren.


Kosten 

Let op: Helaas val ik per 01-01-2013 onder de BTW plicht. Onderstaande prijzen zijn nog exclusief BTW, er volgt nog een aanpassing.


De prijs van deze hele week is  € 675,=. Dit is op basis van een 2-persoonskamer. Wil je een 1-persoonskamer dan is dit € 120,= extra.


In de prijs begrepen zijn alle lessen en cursuskosten van de hele week. Inclusief zijn ontbijt en lunch,  en de toegewijde verzorging ervan door onze eigen gastvrouw Maria. Ook inbegrepen in de prijs zijn het beddengoed, handdoeken en overige faciliteiten van het Sapphohuis. Het avondeten is voor eigen rekening, naar vrije keuze. En ook de keuze om in gezamelijk verband een nog gunstigere prijs te ontvangen. Ook inbegrepen je ontvangst bij aankomst en vertrek en waar nodig informatie en begeleiding.


Gemma 

"Ik zou willen dat de kosten voor iedereen binnen het bereik liggen. Voor sommigen is/ lijkt dit misschien onmogelijk. De opbrengst voor jou is dat je het effect van zo'n week intensief zult ervaren, dit is niet in geld uit te drukken. Het is een kado aan, een investering in jezelf.  Het effect werkt door, ook lange tijd daarna. Het is je gegund en dit is ook tegelijkertijd waarom ik de inspiratie blijf voelen  om deze week te organiseren en vorm te blijven geven. Als je wilt kan ik je in contact brengen met diverse mensen die eerder deze week hebben beleefd. Ook zij kunnen je een indruk geven van het effect wat het op hun had en heeft. Overigens niet om het spannend te maken, maar gewoon omdat het niet allemaal in woorden uit te drukken valt. Het is een onuitwisbare ervaring voor velen geworden en daarin kunnen zij misschien met je delen."


Vervoer

rotsen

Het vervoer van en naar het vliegveld komt voor eigen rekening, het wordt wel al helemaal geregeld voor je, taxi staat klaar, je wordt tot aan je deur verzorgt in het reizen. Je kunt ook zelfstandig met openbaar vervoer reizen. Als je reist via Brussel kun je met andere gelijktijdig reizende  deelnemers de kosten van € 65,=  per taxi delen.

Inschrijving is verzekerd bij aanbetaling van € 200,= voor 10 april 2013. Overige kosten dienen voldaan te zijn voor 28 april 2013.  (Zie verder onder aanmelding/informatie.)


Bij annulering tot 3 weken voor aanvang van de cursus krijg je de helft van het totaal betaalde bedrag retour. Daarna kan geen aanspraak meer worden gedaan op terugbetaling van kosten.
De cursusweek vereist een minimum/maximum aantal van 8 inschrijvingen. Wanneer dit aantal deelnemers niet wordt gehaald en de cursus niet door kan gaan, krijg je uiteraard alle betaalde kosten terug. Ook kinderen of overige vrienden en familieleden die niet aan de cursus mee willen doen, zijn van harte welkom in het Sapphohuis.


Reizen

Het vliegticket regel je zelf. Indien gewenst ontvang je wel allerlei nuttige informatie. Er zijn rechtstreekse vluchten naar de luchthaven van Lesbos; Het vliegveld heet Mytilini,  tevens de hoofdstad van Lesbos: Vanuit Amsterdam: elke dinsdag en vrijdag. Vanuit Dusseldorf: elke woensdag. Vanuit Brussel: elke maandag. Omdat de cursusweek loopt van maandag t/m maandag is dit de gunstigste verbinding.  Maar je bent vrij om langer te blijven en anders te boeken.


Accomodatie buiten de lesweek om komt voor eigen rekening en regeling

Kies je buiten de lesweek voor een verblijf elders, zijn er wel wat suggesties voor handen indien gewenst. Als er plek is in het Sapphohuis en je wilt je verblijf daar verlengen, kun je dat helaas niet zelf regelen, dat moet centraal gebeuren, daarvoor komen dan nog wat extra kosten in aanmerking. € 25,=.


 • Ook zijn er dagelijks lijnvluchten (bijv. vanuit Amsterdam of Keulen) met overstappen in Athene of Thessaloniki.
 • Als je tijd hebt, kun je ook met de boot vanuit Athene naar Mytilini varen: een nachtje met kajuit of zonder kajuit onder de sterrenhemel.


Van de luchthaven van Mytilini word je met een taxi opgehaald, ca. nog 75 min. rijden naar het Sapphohouse. Prijs: € 65,=  (gedeeld door het aantal medereizigers).


De prijzen voor de vliegtickets varieren tussen ca. € 200,= en € 330,=. De prijs kan van het tijdstip afhangen waarop men boekt (vroeg of last minute); Soms is het ticket dat men bij een reisorganisatie (bijv. Neckermann) boekt, aanzienlijk goedkoper dan het ticket direct van de Airline, echter niet altijd. Tickets voor vertrek vanuit Dusseldorf of Brussel kunnen ook via Nederlandse reisbureaus/internet verkregen worden.  Informeer op internet en bij reisbureaus.


Zie ook de uitgebreide omschrijving met foto's van het Sapphohouseonder: www.bobvansant.be
Saphohuis
Symbool

Informatie aanvragen?

Klik op onderstaande link om informatie aan te vragen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.

Accepteren