Bezinningsweek

Bezinningsweek 25 mei t/m 1 juni 2019

 

Bezinningsweek in Frankrijk!

IN FRANSE SFEREN

 

Natuurgenezing, Spiritualiteit en Vakantiebeleving 
in de 
Franse Bourgogne op La Ripe Blanche, een centrum in voor ontspanning en innerlijke groei. Bezinningsweek in mei 2019 (onder voorbehoud).

 

Je kunt je als individu aanmelden, maar ook als groep, bijvoorbeeld met een eigen vrienden- of vriendinnenclub of in familieverband. Met minimaal 6 mensen wordt deze aanbieding gerealiseerd.

 

 

Bezinningsweek - 25 mei t/m 1 juni 2019

 

Je gaat jezelf op een diepere laag ervaren, er is ruimte voor wat aandacht wil binnenin jou. Dat ervaar je ook zuiver binnen de dynamiek en de veiligheid van een kleine groep gelijkgestemden. Jezelf de tijd en de aandacht gunnen om letterlijk tot jezelf en tot rust te komen.

 

Contact maken, uitgenodigd zijn, dichter bij jezelf zijn, heelwording, een ander perspectief, een andere energie ervaren. Weer overzicht krijgen in waar jij in je leven staat en waar het naar toe wil. Duiding van de diepere betekenis voor je innerlijke en persoonlijke groei en bewustwording. Erkenning. Het belooft een speciale week te worden. Maximaal 10 deelnemers.

 

De verblijfskosten

In huis, 2-persoonstent of caravan, zijn € 270,= all-in per persoon. Met eigen kampeermiddel, zijn de verblijfskosten € 180,=. Kosten voor de Bezinningsweek worden door de groepsleiding in rekening gebracht bij de cursisten en zijn € 300,=.

 

 

Programma

Het programma is gericht op spiritualiteit en persoonlijke ontdekking waarbij tevens een keur aan natuurgeneeskundige vakkennis wordt ingezet. Het programma bevat allerlei boeiende inspirerende informatie wat met een bevlogenheid en met bezieling wordt gebracht, gedeeld, en zo kan het je persoonlijke en groepsdynamische ervaring kracht bijzetten. 
Op deze bijzondere plek waar we samen verblijven heb je een vakantie en groeiproces ineen. Uit ervaring sprekend: in korte tijd is er een sfeer waarin je veilig bent, je opgenomen en verbonden kunt voelen en jezelf opnieuw kunt beleven, maar dan vanuit dat wat jou van binnen uit inspireert.

 

Je bent vrij om, naast het cursusprogramma overdag, deel te nemen aan de gezellige avonden samen en daarnaast is er voldoende tijd om op je zelf te zijn. in rust en stilte, in de natuur. 
Een periode die een onvergetelijke indruk achterliet bij zoveel deelnemers. (zie ook: op deze site de ervaringen van deelnemers van de Griekenlandcursus van voorgaande jaren).

 

Massage

Je maakt kennis met massage. Naast de techniek die we als basis behandelen, werken we vooral vanuit ons hart, vanuit een afstemming op de ander en jezelf. We verbinden klassieke lichaamsmassage met intuitieve en haptonomische principes. Voetreflexmassage komt aan de orde. Maar altijd staat een bezieling in het massagecontact centraal. Je ontdekt dat dan niet alleen het lichaam wordt aangeraakt, maar ook de ziel.

 

Natuurgeneeskunde

We gaan in op de werking van geneeskrachtige kruiden, bloesemremedies en natuurvoeding. De natuur om ons heen is een bron voor onze menselijke natuur: voor ons lichaam en onze ziel. Je maakt kennis met de emotionele en spirituele betekenis van voeding en spijsvertering. Tevens komt de betekenis die emoties, gedachten en leefomstandigheden voor ons welbevinden/gezondheidsklachten hebben, aan de orde.

 

Een inleiding in de iriscopie, oogdiagnose, zal je doen verbazen over het wonder van het oog dat niet alleen een spiegel van het lichaam is maar ook een spiegel van de ziel. Alle lessen zijn een kleurrijke uiteenzetting die goed te volgen is, die duidelijkheid verschaft in ons menselijk functioneren. Je leert dat ook te zien bij je zelf en om je heen. Het zijn lessen die iedere keer smaken naar meer, die je bewustwording prikkelen, je kennis verruimen en waar je in praktische zin veel aan zult hebben, thuis en lang daarna.

 

Meditatie

Elke ochtend starten we met n meditatie. De meditaties zijn steeds met een spiritueel thema. Een dagelijks en een overkoepelend weekthema, afgestemd op het persoonlijke en groepsdynamische proces binnen het kosmische bestek waarin we dan verkeren. Je gaat innerlijk op reis en komt soms tot diepe inzichten. Mediteren geeft je meer contact met jezelf, met wie je in wezen van binnen bent. Los daarvan raak je heerlijk ontspannen.

 

Groepsdynamiek

Binnen de veiligheid en de openheid die is ontstaan in een kleine groep mensen, ervaar je jouw eigen unieke innerlijk dat uitgenodigd wordt zichzelf te mogen tonen. Ook je kwetsbaarheid kan daardoor eindelijk de aandacht krijgen die het al zo lang heeft gewild. Angst is voor velen een leiddraad waarbinnen ons denken en handelen vorm krijgt. Controleren en beheersen is wat we al vele levens doen. Vaak leren we niet anders. Gedragen en gesteund binnen een veilige groep kun je je verbinden en ervaren wat er gehoord en erkend wil worden. En dat is altijd al helend, voor jou als individu, maar ook voor ons collectieve bewustzijn. Dat voelt zo krachtig.

 

Op de laatste dag gaan we met ons allen een hele bijzondere afsluiting tegemoet. Hierin ga je jezelf en hoe je in de wereld staat heel intensief ervaren. Daarmee voel je je op een meest bijzondere wijze verbonden met jezelf en met datgene wie je in werkelijkheid bent.

 

De cursus wordt gegeven door:

Gemma van den Akker

Geregistreerd Natuurgeneeskundige

Lid Beroepsvereniging Hoger Opgeleiden NWP en RBNG

 

De kracht van het licht. Het (zon)licht heeft een grote betekenis: Het licht laat alle dingen zien, zoals zij in wezen en volgens hun bestemming zijn. Ook de dingen waarvan we altijd dachten dat het onze liefde niet waard was.

 

Klik op de link om de folder te bekijken Bezinningsweek Frankrijk 2019

 

Klik op de link om je in te schrijven voor de Bezinningsweek in Frankrijk Inschrijven Bezinningsweek

Symbool

Informatie aanvragen?

Klik op onderstaande link om informatie aan te vragen.