Angst en hoe ga je daarmee om?

Angst is niet ons origineel. Angst wordt gevoed door gedachten over onszelf, opvoedingsideeën, verpakt en verscholen achter ideeën over hoe je je leven zou moeten leven. Naar behoren, deugdzaam. Het gemakkelijkst is de gebaande paden te blijven betreden. Zodra je voelt dat het anders wil, zal angstdenken je weerhouden naar je innerlijke stem te luisteren. Angst houd je in de greep. Angst neemt allerlei vormen aan en je herkent t vaak niet eens meer, omdat we er zo in zijn gaan geloven.


De stem van de angst vertelt je dat je onverantwoordelijk bezig bent, dat het niet mag, dat je niet zo mag afwijken, dat je ervoor gestraft zal worden. Angstdenken zit daarmee binnenin onszelf, maar ook in het collectieve veld, omdat iedereen in de wereld deze emotie leeft. We blijven daardoor elkaars angstpatronen voeden. Het denken gaat in de pas lopen van die angst. Om los te komen van de angst en terecht te komen bij wat je origineel eigenlijk wil, daar gaat deze lezing over. Het denken is een waardevol instrument, maar als het beheerst raakt door angst creëert dat spanning en onrust. In veel mensen is er doorlopend een basisspanning.


Om los te komen van angst gaan we onderdrukken, verlichting zoeken in drugs, drank, medicijnen, vluchten in werk etc. Maar dit werkt niet. We lijden eronder om in angst te leven. In een meditatie aanschouwen we en voelen eerst de angst en wat dat is in ons, we laten het toe zodat ons bewustzijn zich er mee kan verbinden. Dan kan er ruimte ontstaan, ‘n opening. Laat de ziel maar bij je komen. De ziel heeft nooit een oordeel over jou en de keuzes die je gemaakt hebt. De stem van angst maakt plaats voor een diep vertrouwen, en een weten in jezelf van wat goed is.

Symbool

Informatie aanvragen?

Klik op onderstaande link om informatie aan te vragen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.

Accepteren