Massage opleidingen Levensakker

Over Gemma


2012-2014


Door een ernstige ziekte ben ik de afgelopen twee jaar door een diepe ervaring gegaan. In 2013 en 2014 heb ik niet in de praktijk kunnen werken,  maar bevond me als mens en als hulpverlener zelf aan de andere kant van de balie en heb kunnen ervaren hoe het is om alles uit handen te moeten geven en overgeleverd te zijn.


Er bleek na jaren onduidelijke klachten sprake te zijn van een gevaarlijke tumor in mijn hoofd. Die tumor leidde in het laatste stadium van ziek zijn tot verwardheid en later tot een psychose. In die tijd heb ik me niet voldoende vertrouwd en veilig gevoeld binnen de muren van de zorg. Dat heeft een enorme impact op mij gemaakt. Ik ging door diepe dalen en voelde me erg kwetsbaar.  Vooral de periode waarin ik me ontdaan voelde van recht op medemenselijkheid heeft me zo geraakt.


Mensen die hun gezondheid (fysiek of geestelijk) moeten inleveren komen hier  soms in terecht. Een overgangsgebied waarin je zo veel verschil kunt maken als hulpverlener en als medemens. Het heeft me nog meer inlevingsvermogen opgeleverd en inspiratie om mijn werk vorm te geven door er te zijn, door er onvoorwaardelijk te zijn. Juist die voorwaarden worden zo pijnlijk voelbaar als je niks meer te verliezen hebt. Het gaat dan om hele essentiële waarden, diepe wezenlijke gevoelens. Daar kom je met alleen wetenschap en kennis  niet voldoende tot de essentie. Daar waar de ziel zich dan bevindt gelden andere regels.


De beproevingen waar ik doorheen ben gegaan waren zwaar, heel zwaar. Ik heb het punt bereikt dat het te zwaar was geworden en ik het niet meer kon. Ik heb het leven uit handen willen geven. Uiteindelijk heb ik het toch voor elkaar gekregen om de uitnodiging van het leven weer aan te gaan, me welkom te voelen; gedreven door de wil om nu en in de toekomst  meer werk te maken en te pleiten voor medemenselijkheid in de diepste zin van het woord.


De tumor is operatief verwijderd  en nu;  eind 2014, pak ik mijn leven weer op en ik voel mijn vitaliteit weer terugkeren. Ik voel me al lange tijd geïnspireerd om aan de slag te gaan, nu nog meer vanuit een innerlijke bezieling en ervaring, naast alle kennis en ervaring  uit de afgelopen 30 jaar. Ik heb er ook alle vertrouwen in dat het de bedoeling is om met deze achtergrond iets bij te dragen aan een fijnere wereld waarin de ziel weer mee mag doen aan het leven.


Vanaf begin 2015 start ik weer met mijn werk op een kleinschalige basis. U kunt zich weer aanmelden voor praktijkafspraak en cursus.2015-2016


In het najaar van 2015, opeens en totaal onverwachts, diende de tumor in mijn hoofd zich opnieuw aan. Ik moest opnieuw stoppen met mijn werk. En opnieuw onder het mes.


Na deze tweede hypofyse operatie bleek dat niet alle tumorweefsel weggehaald kon worden. Wat nu? Er was nog één laatste redmiddel: beide bijnieren laten verwijderen. Dat is in het voorjaar van 2016 gebeurd.


Tijdens deze laatste lange ziekenhuisperiode heb ik opnieuw diepe helse pijnen en allerlei ernstige complicaties moeten doorgronden en kwam ik uiteindelijk opnieuw in een vacuüm terecht waarin ik het leven en alle beproevingen niet meer aan kon. Ik verlangde naar het einde. Juist op het moment dat ik hieraan gehoor wilde geven kwam mijn lichaam met een wonderbaarlijke oplossing en kon ik weer opnieuw voor het leven kiezen.


Er volgde een lange herstelperiode en dit najaar (2016) pak ik de draad weer gedeeltelijk op.

Ik heb er zin in!

Symbool

Informatie aanvragen?

Klik op onderstaande link om informatie aan te vragen.