Massage opleidingen Levensakker

Symbool

Symbool

Het symbool wat u aantreft op elke pagina van mijn website heeft een bepaalde betekenis. Het is de betekenis die ik vanaf een moment in 2003 weer in mijn bewustzijn draag.


Tot die tijd heb ik nooit zo geweten wat nou de bedoeling van het leven was. Waar gaat het hier eigenlijk allemaal over? En: wat moet ik ermee?  Wat is de zin van dit alles?


Ik heb het leven nooit echt zo gesnapt en kon me er ook niet mee verbinden. Van een afstand en onbegrepen, zo heb ik het ervaren. Ik had het ook bijna voortdurend in en in koud. Zoveel buikpijn van alles wat ik niet snapte of waarin ik me onveilig voelde.

 


Via een bijzondere ervaring in 2003 kwam ik weer in contact met het doel om hier op aarde te zijn. Het werd me opnieuw in herinnering gebracht. Geheel onverwachts en bij mijn volle verstand kwam dit symbool samen met de voelbare betekenis ervan als donderslag bij heldere hemel enorm krachtig binnen. Twintig andere aanwezigen waren getuigen van dit gebeuren. Het heeft mij diep geraakt.


 

De gewaarwording van dit zielsbesluit is het kunnen bijdragen aan het teruggeven van de mensen aan zichzelf. Daar waar we vastraken in de pijn die we in ons aardse bestaan ervaren helpen te herinneren wie we in werkelijkheid zijn, zodat het dat is wat we kunnen gaan ervaren en leven. Niet meer overheerst, maar inzicht in dit lijden; in staat zijn om het lijden te omarmen zodat het leven weer bevrijd wordt. Vrij om te zijn zoals het leven in ons werkelijk bedoeld is te zijn.


 

Sinds deze informatie weer in mijn bewustzijn is, komt dit tot uitdrukking in mijn praktijkwerk. Dit wordt vormgegeven door een manier van werken waarbij ik me zo volledig mogelijk afstem op de ander en de diepte in ga om de essentie van de pijn en de essentie van de ander ook daadwerkelijk te kunnen ontmoeten. Daar kan de ander op wezenlijk niveau gezien en gehoord worden en daar komen ook de inzichten en werkelijke genezing vandaan, vanuit het antwoord wat je als mens zelf in je diepste wezen bij je draagt. Dit te verhelderen, in het licht brengen, is een heel inspirerend en fijn werk.


 

Sindsdien zijn er nog verschillende andere momenten waarin soortgelijke informatie binnenkomt, wat steeds een bevestiging geeft van de oorspronkelijke keer in 2003. In juni 2009 bereikt me op het eiland Lesbos een specifieke roep om ondersteuning te bieden in het bevrijden van oude angsten en beperkingen in de vrouwelijke energie; de schoonheid van de vrouwelijke verschijning is bedoeld om in het licht te zijn. (zie het verhaal van Sappho bij de vakantiecursus Griekenland). In het collectieve veld van vrouwelijke energie dragen we allemaal een wond in ons, zowel mannen als vrouwen. Het is nu tijd dat deze vrouwelijke energie weer geleefd wordt, gezien wordt. Dit werkt bovendien genezend op wat we zo lang onderdrukt en verbannen hebben: het gevoel, de intuitie. De schoonheid ervan, de schoonheid van alle aardse aspecten en de beleving ervan.


In de Nieuwe Tijds gedachte is het niet de bedoeling dat een therapeut zegt wat de client moet doen of denken. Een therapeut faciliteert, schept de ruimte waarin genezing tot stand wordt gebracht. Een helende kracht waarvan men zich weer bewust wordt en opnieuw mee kan verbinden. Een arm om je heen. Een beetje hulp op het juiste moment. Te kunnen delen wat je hart bezwaart, zonder dat je oordeel ontmoet en zonder overladen te worden met adviezen. Je veilig kunnen voelen.


 

Naast de concrete studiegereedschappen, werk ik vanuit intuitie, vanuit het hart, met helderzien, en heldervoelen. Dit helderzien en heldervoelen speelt zich af wanneer ik mijn handen op de (blote) huid mag leggen en me diep focus. Vooral bij aanraking van rug, buik, borst, keelgebied en hoofd ontstaat dat. Informatie die in het lichaam letterlijk "een plek heeft gekregen", hetzij als herinnering, of is weggestopt, hetzij als spanning of klacht, of informatie die je altijd al bij je draagt, wat iets vertelt wie jij in wezen bent of wat je plannen zijn, komt dan tevoorschijn. Deze informatie is vaak wezenlijker van aard dan dat wat we mentaal, met ons verstand en onder invloed van onze controlemechanismes uitwisselen. Helderzien en heldervoelen; daarvoor is het bij mij nodig dat ik via het lichaam letterlijk contact kan maken, door het te voelen, door het (aan) te raken. Op de momenten dat ik een verbinding voel en een welkom van je, kan de informatie stromen.


 

Het idee van Helen = Genezen kan, ook in de oude spirituele zin, gezien worden als het streven naar eenheid, naar het streven naar dat het weer goed komt, dat het lastige weggewerkt wordt, opgelost wordt, erafgesneden, weggestreden, weggetherapeutiseert, of een pil erin. Als het maar opgelost wordt. Als het maar verandert. Dat betekent dat het nu niet goed zou zijn met jou; dat jij niet goed zou zijn, dat is dan al het uitgangspunt. Echter Helen is Heel, en niet Half. Helen is het omarmen van alle aspecten binnenin ons, de lichte en de donkere kanten. Kunnen we hiermee zijn, met die lastige stukken? met die donkere kanten van onszelf? Als we ook dat kunnen aangaan is het werkelijk Helen in plaats van Halveren.

 


Symbool

Informatie aanvragen?

Klik op onderstaande link om informatie aan te vragen.