Massage opleidingen Levensakker

Themaweek

26 mei t/m 1 juni 2024

La Ripe Blanche - Rancy - Frankrijk

Terug naar bezield leven

Kom tevoorschijn

Themaweek 2024

26 mei t/m 1 juni

In de Franse Bourgogne in het spiritueel centrum La Ripe Blanche vindt in 2024 wederom de Themaweek voor innerlijke groei

en bewustwording plaats gegeven door

Gemma van den Akker (Praktijk Levensakker).

Themaweek 2024

26 mei t/m 1 juni

In de Franse Bourgogne in het spiritueel centrum La Ripe Blanche vindt in 2024 wederom de Themaweek voor innerlijke groei

en bewustwording plaats gegeven door

Gemma van den Akker (Praktijk Levensakker).

Themaweek


Je gaat jezelf op een diepere laag ervaren, er is ruimte voor wat aandacht wil binnenin jou. Dat ervaar je ook zuiver binnen de dynamiek en de veiligheid van een kleine groep gelijkgestemden. Jezelf de tijd en de aandacht gunnen om letterlijk tot jezelf en tot rust te komen. Meestal ervaren mensen in hun drukke leven pas écht wat het leven eigenlijk verlangd, ten tijden van een persoonlijke crisis, ernstig ziekte-of sterfbed. Hoe fijn zou het zijn om daar eerder aandacht achter te komen en nu al aandacht te kunnen schenken aan wie jij wérkelijk bent. Jij in afstemming met je innerlijke zelf.


Vaak ook komen mensen met de vraag en wens om zichzelf te vinden, op zoek naar zichzelf….

Daar kan ik kort over zijn: Stop met zoeken, je hoeft slechts te luisteren. Luisteren naar wat jouw eigen ziel, je innerlijke wezen, je innerlijke kind, jouw stilte JOU wil zeggen. Deze bezinningsweek kan daarbij heel behulpzaam zijn en zal je op maat effectieve begeleiding verschaffen. Je zult met een duidelijke verbinding met jezelf huiswaarts keren.

 

Contact maken, uitgenodigd zijn, dichter bij jezelf zijn, heelwording, een ander perspectief, een andere energie ervaren. Weer overzicht krijgen in waar jij in je leven staat en waar het naar toe wil. Duiding van de diepere betekenis voor je innerlijke en persoonlijke groei en bewustwording. Erkenning. Het is ieder jaar een speciale en onvergetelijke week!


Kosten themaweek (excl. verblijfskosten)
De kosten voor de Bezinningsweek in Frankrijk zijn € 400,= (excl. verblijfskosten).


Overige verblijfkosten, alle eten , drinken etc. van La Ripe Blanche
Verblijfskosten zijn € 295,= all-in per persoon, voor de hele week. Of € 195,= als je in een eigen tent, caravan of camper meeneemt.


Maximum aantal deelnemers

Het maximum aantal deelnemers voor deze week is 10. Dus wees er snel bij.

Effect van de Themaweek ‘Terug naar bezield leven’


 • We maken contact met het inspirerende hartbewustzijn.
 • Dat bewustzijn ga je ervaren voor jezelf en samen met de anderen.
 • Dat werkt heel verbindend, heel erg bevrijdend.
 • Je wordt aangesproken, aangeraakt in wie jij ten diepste bent of wilt zijn.
  Je krijgt inzicht waar jij een handrem inzet en wat nog altijd op aandacht wacht binnenin.
 • De week biedt heling, inzicht en ruimte voor jezelf en voor wat het in jouw leven wil.
  Je leert ontdekken wat jij komt brengen voor jezelf en voor de wereld waarin wij leven.
 • Door samen te delen wordt dit prachtige proces nog dieper en levendiger ervaren.
 • Een krachtig impuls om te herinneren wie jij in werkelijkheid bent. Het brengt je groei en vrede

Programma

Het programma is gericht op spiritualiteit en persoonlijke ontdekking. Op deze bijzondere plek waar we samen verblijven heb je een bezinningsweek, groeiproces en vakantiebeleving ineen. Uit ervaring sprekend: in korte tijd is er een sfeer waarin je je veilig voelt, je opgenomen en verbonden voelt en jezelf opnieuw kunt beleven, maar dan vanuit dát wat jou van binnen uit inspireert. Maximaal 10 deelnemers.

 

Je bent vrij om, naast het cursusprogramma overdag, deel te nemen aan de gezellige avonden samen en daarnaast is er voldoende tijd om op je zelf te zijn. in rust en stilte, in de natuur. Een grote en vrije tuin, met daarin een heerlijk zwembad. Een periode die een onvergetelijke indruk achterliet bij zoveel deelnemers. (zie ook: op deze site de ervaringen van deelnemers van de Griekenlandcursus van voorgaande jaren).

Meditatie

Meditatie

Elke ochtend starten we met een meditatie, steeds met een spiritueel thema. Én een overkoepelend weekthema, afgestemd op het persoonlijke en groepsdynamische proces binnen het kosmische bestek waarin we dan verkeren. Je gaat innerlijk op reis en komt soms tot diepe inzichten. Mediteren geeft je meer contact met jezelf, met wie je in wezen van binnen bent. Los daarvan raak je heerlijk ontspannen.

Massage

Massage

Om de beleving van de ochtend te laten dragen door je lijf gaan we op twee middagen masseren.

Elke keer ontvang je zelf zodoende ook een heerlijke massage. We werken vooral vanuit ons hart, vanuit een afstemming op de ander en jezelf. We verbinden klassieke lichaamsmassage met intuïtieve en haptonomische principes. Heb je totaal geen ervaring met massage? Geen probleem: altijd staat een bezieling in het massagecontact centraal. De vorm wordt heel helder uitgelegd en gedemonstreerd. Je ontdekt dat dan niet alleen het lichaam wordt aangeraakt, maar ook de ziel. En dat is pas echt zalig.

Groepsdynamiek

Groepsdynamiek

Binnen de veiligheid en de openheid die is ontstaan in een kleine groep mensen, ervaar je jouw eigen unieke innerlijk dat uitgenodigd wordt zichzelf te mogen tonen. Ook je kwetsbaarheid kan daardoor eindelijk de aandacht krijgen die het al zo lang heeft gewild. Angst is voor velen een leiddraad waarbinnen ons denken en handelen vorm krijgt. Controleren en beheersen is wat we al vele levens doen. Vaak leren we niet anders.


Gedragen en gesteund binnen een veilige groep kun je je verbinden en ervaren wat er gehoord en erkend wil worden. En dat is altijd al helend, voor jou als individu, maar ook voor ons collectieve bewustzijn. Dat voelt zo krachtig.

Op donderdag is er een vrije dag. Die dag kun je naar believen invullen, of er samen op uit; er is genoeg leuks en moois te beleven.


Op de laatste dag gaan we met ons allen een hele bijzondere afsluiting tegemoet. Hierin ga je jezelf en hoe je in de wereld staat heel intensief ervaren. Daarmee voel je je op een meest bijzondere wijze verbonden met jezelf en met datgene wie je in werkelijkheid bent. Deze diepe verbinding met jezelf neem je mee en kan je daarom thuis nog steeds blijven voeden en inspireren.


Het is niet zo dat je voor je omgeving en voor de thuisblijvers als een vreemde thuis zult komen. ( Dat wordt namelijk meer dan eens veronderstelt en als angstbeeld aangedragen). Ben niet bang; je zult echter wel beter afgestemd blijven op wat jou van binnenuit inspireert.

DE KRACHT VAN HET LICHT. HET (ZON)LICHT HEEFT EEN GROTE BETEKENIS.


Het licht laat alle dingen zien, zoals zij in wezen en volgens hun bestemming zijn.


Ook de dingen waarvan we altijd dachten dat het onze liefde niet waard was.

Cirkel van licht - Bronkaars

Deze Bezinningsweken worden al jaren vanuit deskundigheid en passie gegeven door:


Gemma van den Akker

Klik op de link om de folder te bekijken Themaweek Frankrijk


Klik op de link om ervaringen van cursisten te bekijken Ervaringen Themaweek Frankrijk


Klik op de link om je in te schrijven voor

de Themaweek in Frankrijk

Inschrijven Themaweek


La Ripe Blanche ligt ongeveer vijf uur rijden van Maastricht en wordt beheerd en verzorgd door het Nederlandse echtpaar Menno en Jeannette Laaning. www.laripeblanche.nl

Foto's Themaweek in Frankrijk

Een foto-impressie van de Bezinningsweek in Frankrijk, in La Ripe Blanche, gegeven in mei 2015.