Massage opleidingen Levensakker

Over Gemma

Gemma van den Akker

In de regulier medische wereld begonnen met uiteindelijk 30 jaar werk als Geregistreerd Verpleegkundige. Ervaring binnen gepecialiseerde afdelingen van het ziekenhuis;  Gastro-enterologie, Cardiologie, Dermatologie, Interne Geneeskunde.


Na een studie van zeven jaar voltooide ik de Hogere Beroepsopleiding Natuurgeneeskunde van het NCN te Hilversum met specialisaties in geneeskruiden, dieet-therapie en iriscopie; afgestudeerd in 1993.


Aansluitend voltooide ik drie jaar HBO-Vervolgopleiding Westerse Geneeskruiden belicht vanuit de Traditionele Chinese Geneeskunde. 1993-1996.

logo natuurgeneeskunde
Symbool

Informatie aanvragen?

Klik op onderstaande link om informatie aan te vragen.

Opleidingen

1980

HBO-opleiding  Diëtetiek - 'De Schutse" te Nijmegen Voeding en diëtetiek (Nutrition & dietetics)

1981 - 1985

Opleiding in service  Verpleegkundige A te Veghel.

1986 - 1993

HBO Beroepsopleiding Natuurgeneeskunde NCN te Hilversum.

1993 - 1996

HBO-Vervolgopleiding Westerse Geneeskruiden belicht vanuit de Traditionele Chinese Geneeskunde.

2007

 • In Belgie de Inverse Wave Therapie Module van Steve en Barbara Rother uit de VS. Een methode van de Nieuwe Tijd waarin gewerkt wordt met geluidsgolven, die ziekmakende trillingen neutraliseert. Meer informatie bij: Therapievormen.
 • Seminar bij Steve en Barbara Rother: .5th Dimensional Living waarin de Group informatie en gereedschappen aanreikte om de sprong van de derde naar de vijfde dimensie in praktijk te brengen.

Oktober 2007 t/m mei 2008

 • Assisteer ik bij de trainingen van Conny Coppen: De Techniek Voorbij, waarin wordt getraind in het leren communiceren met je handen, met je hart. Massage, aanraken, met de ziel in contact komen; met de diepste wijsheid en de diepste helende kracht. Met gerichte intentie Helende energie daar brengen waar het nodig is.

2009

 • Training Sacred Relationshifts ( heilige relaties) in Belgie van Steve en Barbara Rother uit de VS van de Lightworker Organisatie. Seminar Spirituele Psychologie bij Steve en Barbara Rother uit de VS, Lightworker Organisation. Een module van filosofische inzichten in de menselijke ervaring bekeken vanuit een spirtueel perspectief.  Het biedt een hoger inzicht in het mens-zijn en biedt hulpmiddelen om in onze kracht te komen en te herinneren waarom we hier zijn.
 • Mastertraining De Techniek Voorbij, bij Conny Coppen; Utrecht, verdieping Helend Hart Methode.

2010

 • Seminar Medulla Pineal Activation, Belgie,  bij Lightworker Organisation; Steve en Barbara Rother uit de VS. Activeren van de pijnappelklier wat invloed heeft op energiebalans, DNA en verbinding met het hogere zelf.
 • Spirituele Communicatie; een training in de kennis en werking van Mediumschap, Channeling, Communicatie met gidsen, Intuitie, helderhorendheid, helderziendheid, heldervoelend, helderwetendheid. Lightworker, Steve & Barbara Rother.

Van 1996 - 2002 aanvullende studies in:

 • Voetreflexologie, diverse Lichaamsmassages, Spiertesten; Touch For Health,
 • Aangezichtsdiagnostiek (Fysiognomie).

2002 en 2003

HBO-opleiding Energetische Resonantie te Zaandam.

2004

Body-Mind Jaartraining bij Jose vd Light te Nijmegen.

2005 en 2006

 • HBO- trainingen van Conny Coppen te Utrecht en Schoorl: de Helende Kracht van het Hart.
 • Advanced Course en Vervolgmodules, bij Landmark Education Amsterdam het Landmark Forum.
 • Diverse seminars van Neal Donald Walsh uit de VS, in Nederland.

2008

 • Reconnection Level I en Level II, door dr. Eric Pearl uit de VS. De nieuwe frequenties van genezing. Het is een verbond tussen client, genezer en het Universum, oftewel de Reconnectie; het herstel van de band met Ons Hoger Zelf, met de Oorsprong. Cursus The Work van Byron Kathie bij Marijke Eggingk, Nijmegen.
 • Antwerpen: Reconnection level III. De "Persoonlijke Reconnectie". Het helpt ons ons doel hier op aarde te verwezenlijken. Oorspronkelijke lijnen met het Universum worden weer verbonden wat ons in staat stelt meer licht en informatie in ons bewustzijn te brengen en je persoonlijke evolutie wordt versneld.

2011

 • Ervaringsweek n.a.v. het boek: Het Elfde Licht. Frankrijk La Vie Tara. Intensieve week waarin het leven wordt ervaren in de diepe wezenlijke aspecten van Licht en Duisternis. Het contact maken en leren omarmen van beiden.
 • Ervaringsweek Het Elfde Licht, Frankrijk. Een vervolg op de week in mei, nu worden naast de individuele, persoonlijke weerstanden ook de collectieve pijnen bezield en tot verlossing gebracht.
 • TransitionTeam. Module van de Amerikaanse Overlight Organisation van Steve Rother. Lightworker. Spirituele ondersteuning en begeleiding in de overgang naar geboorte en de overgang van leven naar dood.

2012

 • Ervaringsweekend Het Elfde Licht, Lochem, NL. Nu nog meer in verbinding met het "collectieve veld". Geinspireerd op het vervolgboek: Parels in de Hel.
 • Dorn Methode, rugcorrecties,  Centrum Biru Kai Opleidingen, Nijeveen.

Sinds 2000

Samen met een aantal collegae van de Beroepsvereniging NWP actief lid van een Intervisiegroep. Zes bijeenkomsten per jaar: bespreken van casuistiek, vakgerichte informatie, uitwisselen van scholings-onderwerpen, collegeale ondersteuning, benaderen beroepsethische vraagstukken en hiervan verslag uitbrengen aan Beroepsvereniging NWP.

Inspiratie


Neal Donald Walsh, Eckhart Tolle, Brandon Bays, Masaru Emoto, Marja Huibers, Conny Coppen,  Gechannelde informatie van Jeshua, Maria en Moeder Aarde via Pamela Kribbe,  Cours of Miracles, Steve Rother en The Group, Dr. Eric Pearl en

The Reconnective Healing, Sappho van Lesbos (zie ervarings-verhaal onderaan

bij Griekenlandcursus). Het Elfde Licht en Parels in de Hel van Marijke Vonk en

Huib de Haas van Dorsser.


Dit is een selectie van wat mij de afgelopen jaren heeft geinspireerd.

Herstel

2012-2014


Door een ernstige ziekte ben ik de afgelopen twee jaar door een diepe ervaring gegaan. In 2013 en 2014 heb ik niet in de praktijk kunnen werken,  maar bevond me als mens en als hulpverlener zelf aan de andere kant van de balie en heb kunnen ervaren hoe het is om alles uit handen te moeten geven en overgeleverd te zijn.


Er bleek na jaren onduidelijke klachten sprake te zijn van een gevaarlijke tumor in mijn hoofd. Die tumor leidde in het laatste stadium van ziek zijn tot verwardheid en later tot een psychose. In die tijd heb ik me niet voldoende vertrouwd en veilig gevoeld binnen de muren van de zorg. Dat heeft een enorme impact op mij gemaakt. Ik ging door diepe dalen en voelde me erg kwetsbaar.  Vooral de periode waarin ik me ontdaan voelde van recht op medemenselijkheid heeft me zo geraakt.


Mensen die hun gezondheid (fysiek of geestelijk) moeten inleveren komen hier  soms in terecht. Een overgangsgebied waarin je zo veel verschil kunt maken als hulpverlener en als medemens. Het heeft me nog meer inlevingsvermogen opgeleverd en inspiratie om mijn werk vorm te geven door er te zijn, door er onvoorwaardelijk te zijn. Juist die voorwaarden worden zo pijnlijk voelbaar als je niks meer te verliezen hebt. Het gaat dan om hele essentiële waarden, diepe wezenlijke gevoelens. Daar kom je met alleen wetenschap en kennis  niet voldoende tot de essentie. Daar waar de ziel zich dan bevindt gelden andere regels.


De beproevingen waar ik doorheen ben gegaan waren zwaar, heel zwaar. Ik heb het punt bereikt dat het te zwaar was geworden en ik het niet meer kon. Ik heb het leven uit handen willen geven. Uiteindelijk heb ik het toch voor elkaar gekregen om de uitnodiging van het leven weer aan te gaan, me welkom te voelen; gedreven door de wil om nu en in de toekomst  meer werk te maken en te pleiten voor medemenselijkheid in de diepste zin van het woord.


De tumor is operatief verwijderd  en nu;  eind 2014, pak ik mijn leven weer op en ik voel mijn vitaliteit weer terugkeren. Ik voel me al lange tijd geïnspireerd om aan de slag te gaan, nu nog meer vanuit een innerlijke bezieling en ervaring, naast alle kennis en ervaring  uit de afgelopen 30 jaar. Ik heb er ook alle vertrouwen in dat het de bedoeling is om met deze achtergrond iets bij te dragen aan een fijnere wereld waarin de ziel weer mee mag doen aan het leven.


Vanaf begin 2015 start ik weer met mijn werk op een kleinschalige basis. U kunt zich weer aanmelden voor praktijkafspraak en cursus.2015-2016


In het najaar van 2015, opeens en totaal onverwachts, diende de tumor in mijn hoofd zich opnieuw aan. Ik moest opnieuw stoppen met mijn werk. En opnieuw onder het mes.


Na deze tweede hypofyse operatie bleek dat niet alle tumorweefsel weggehaald kon worden. Wat nu? Er was nog één laatste redmiddel: beide bijnieren laten verwijderen. Dat is in het voorjaar van 2016 gebeurd.


Tijdens deze laatste lange ziekenhuisperiode heb ik opnieuw diepe helse pijnen en allerlei ernstige complicaties moeten doorgronden en kwam ik uiteindelijk opnieuw in een vacuüm terecht waarin ik het leven en alle beproevingen niet meer aan kon. Ik verlangde naar het einde. Juist op het moment dat ik hieraan gehoor wilde geven kwam mijn lichaam met een wonderbaarlijke oplossing en kon ik weer opnieuw voor het leven kiezen.


Er volgde een lange herstelperiode en dit najaar (2016) pak ik de draad weer gedeeltelijk op.

Ik heb er zin in!