Massage opleidingen Levensakker

Iriscopie, irisdiagnostiek, oogdiagnose

Het lichaam en onze geest worden weerspiegelt in het oog. Oogdiagnose is beter bekend onder de naam iriscopie. Er wordt vaak gedacht dat dit een soort zweverige behandelmethode is. Iriscopie is geen geneesmethode, het is een diagnosetechniek.

 


Door middel van een microscoop wordt in de ogen gekeken waarbij speciaal gelet wordt op de iris, het regenboogvlies. Het is een wetenschappelijke manier om de werking, de defecten, de zwakheden van het lichamelijk functioneren te ontdekken. Het is niet te vergelijken met rontgendiagnostiek, waarbij weefsel zelf in beeld komt.

oog
Symbool

Informatie aanvragen?

Klik op onderstaande link om informatie aan te vragen.

zwak bindweefsel

Bij irisdiagnostiek kijk je naar de reflexzones van organen en weefsels. Er kunnen verstoringen zoals bijvoorbeeld overbelasting worden waargenomen of verstoringen en zwakke plekken die in aanleg aanwezig zijn. Organen hebben allen een vaste plek in de iris. De hele anatomie wordt op een logische wijze in de iris weerspiegelt. Het verband tussen diverse gezondheidsklachten en de werking van specifieke organen kan door middel van oogdiagnose duidelijk belicht worden.

 

iriscopiezonesOm mezelf voldoende tijd te gunnen uw irissen grondig te bestuderen, maak ik tijdens het bekijken via de irismicroscoop foto's van beide ogen. Tijdens een volgend consult kunt u aan de hand van deze dia's meekijken wat er in uw irissen aan informatie te zien is. U kunt dan ook zelf logische verbanden leggen. Overigens vind ik het steeds indrukwekkend hoe mooi vaak een iris eruit kan zien, en hoe verschillend onze ogen kunnen zijn, zelfs hoe verschillend onze beide ogen afzonderlijk kunnen zijn. Desgewenst kunt u een dia tot een foto laten uitvergroten om er thuis nog eens van te genieten. Dat onze ogen niet alleen informatie verschaffen over fysieke onderdelen, komt ook in ons taalgebruik tot uitdrukking als: Ogen zijn de spiegels van onze ziel. In mijn opleiding tot natuurgeneeskundige ben ik afgestudeerd in de irisdiagnostiek.

Door jarenlange studie en ervaring in het bestuderen van irissen kan ik bevestigen dat ogen inderdaad ook informatie verschaffen over o.a. karaktereigenschappen, de basismanier van reageren.


Bepaalde patronen die in verband staan met gezondheidsklachten kunnen erdoor aan het licht komen.


 

Meer info over oogdiagnostiek/iriscopie:

www.nwp-natuurgeneeskunde.nl

 


Ook in de cursus Lichaam Geest & Gezondheid; zie onder: Lezingen, hier kunt u meer over iriscopie te weten komen.

iriscopie kaart