Massage opleidingen Levensakker

Bijeenkomsten

Bijeenkomsten: Nieuwe Spiritualiteit

Samen met Huib de Haas van Dorsser organiseerde ik deze bijeenkomsten. Ze zijn er voor bedoeld om zoveel mogelijk met anderen bij te kunnen dragen aan de wereldvrede en een gezonde aarde. Om de angst in ons en ons wereldbeeld te helpen transformeren.


Van elke bijeenkomst wordt een verslag gemaakt. Zie onder: Verslagen. Op Wie wacht jij? Als het gaat om de wereldvrede? Waar wacht jij op? Als het gaat om een gezonde Aarde? Wie, anders dan jij? En, Wanneer niet Vandaag, wanneer dan wel? Ons handelen en onze levenservaring worden ten allen tijde beïnvloed door onze gedachten. Onze perceptie wordt vaak gevormd vanuit het beeld van een oordelende, bestraffende God. Bijeenkomsten waarin we de gelegenheid hebben onszelf te bevrijden van de beperkende rol die ons mensbeeld bepaald, inzicht krijgen en nieuwe mogelijkheden vinden om een bijdrage te leveren aan een nieuwe wereld, een nieuwe spiritualiteit. Geïnspireerd door boeken van Neal Donald Walsh, Masaru Emoto en Eckhart Tolle.


Je bent vrij om deel te nemen. We willen de avonden zoveel mogelijk laten dragen door ieders gezamenlijke betrokkenheid en deelname.  Het uitgangspunt is dat de bijeenkomsten vrij toegankelijk zijn, zonder kosten. We vragen alleen een bijdrage in de huur van de ruimte; 5 euro p p. We beginnen met een inleidende meditatie, waarna we aan de hand van verhelderende informatie tot zelfonderzoek, uitwisseling en verdere inspiratie zullen komen. Afsluiting met een themagerichte meditatie. Het is overigens niet nodig met deze literatuur bekend te zijn. Laat je inspireren!


Vanaf 1 oktober 2006 werd Nieuwe Spiritualiteit:Kring voor Bewustwording.


Gemma: Door mijn streng katholieke opvoeding heb ik de nodige weerstand tegen (elke vorm van) religie opgebouwd en heeft het ook een lange tijd geduurd voordat ik een boek van Neal D. Walsh kon lezen, kon toestaan. Wanneer ik dan eindelijk tegenkom wat ik als kind al zo duidelijk geweten heb, dan voel ik de erkenning die ik als mens zo nodig heb. Ik voel ook dat ik er toe doe. Dat het zinvol is iedere bijdrage die ik kan leveren aan de wereldvrede en aan een gezondere aarde. Dat hoef je niet over te laten aan anderen of uit te stellen. We hebben allemaal invloed op het Leven."


Huib de Haas van Dorsser: Werkt als psycholoog in zijn praktijk voor eerstelijns- psychologie en haptonomie te Nijmegen.


In maart 2007 werd de organisatie van de avonden van Kring voor Bewustwording overgenomen door: Lia Lucassen. Vanaf september 2007 in samenwerking met Loes Jansen. Vanaf september 2008 zijn de activiteiten van de Kring overgegaan in bijeenkomsten voor een vaste groep deelnemers in de regio Venray.

Symbool

Informatie aanvragen?

Klik op onderstaande link om informatie aan te vragen.

Marijke Vonk

Bijeenkomst: Ik Zie Jou

Op 24 maart 2006 heeft het "Ik Zie Jou" initiatief plaatsgevonden. Met enkele mensen hebben we een bijeenkomst georganiseerd waarin we mensen lieten ervaren wat het betekent om erkend te worden als mens, als wezen. Een erkenning van de ziel. Een initiatief dat voortkomt uit onze zorg dat er steeds meer mensen zich niet meer aangesproken voelen op hun waarde als mens. Noch door politieke partijen, noch door religieuze instellingen voelen mensen zich in hun ziel erkend. In deze leemte lijkt het alsof in onze maatschappij de aandacht steeds meer op de economische waarde komt te liggen. Mensen voelen zich erbuiten vallen, voelen niet meer dat ze er toe doen, raken onverschillig. In "Ik Zie Jou" hebben we het over de vonk in ieder van ons, wie we in werkelijkheid zijn. In principe was dit een eenmalige actie, maar er zijn mensen die het initiatief willen blijven uitdragen. Waarschijnlijk gaat het zelfs een landelijk karakter krijgen. Als je interesse hebt kun je via deze website reageren bij : Informatie aanvragen. Over het initiatief zal nog een verslag verschijnen in spiritueel kwartaalblad De Bron, juni 2006. (Plaatje rechts is afkomstig uit "In het licht" van Marja Huibers-Boeren.)


Hieronder volgt de tekst die ons heeft geïnspireerd:Ik zie jou...

Ik zie jou. Ik zie de werkelijke jou

Ik ken jou. Ik ken de werkelijke jou.

Ik hou van jou. Ik hou van de werkelijke jou.

Je kunt me niet voor de gek houden. Ik ken jou en ik weet wie jij bent.

Je kunt doen wat je wilt, maar ik zal mijn gedachten over jou niet veranderen.

Ik weet wie jij werkelijk bent.

Ik zie jou en ik zal jou altijd blijven zien.

Je kunt niet verdwijnen, je kunt je niet verstoppen.

Je kunt niet je identiteit veranderen of verliezen.

Je kunt niet iets zijn wat je niet bent.

Je kunt doen alsof je iets bent wat je niet bent,maar je kunt niet zijn wat je niet bent.

Ik zal altijd zien wat je in wezen bent.

Het kan me niet schelen wat je doet,omdat je niet de dingen bent die je doet.

Ik zal jou altijd op het niveau van je wezen zien.

Ik zie je. Ik zie wie je bent.

Niets wat jij doet, kan me daar blind voor maken.