Massage opleidingen Levensakker

Gesprekstherapie

Bewustwording

Gedachten en gevoelens spelen een enorme rol in het welbevinden en in het genezingsproces. Ons leven volgt namelijk de stroom van onze gedachten.


Het is niet zo zeer in wat voor situatie je verkeert,maar hoe je er tegenaan kijkt. Denk je dat iets onmogelijk is dan is dat jouw werkelijkheid en zul je dat meestal in je leven zien gebeuren. Door inzicht te krijgen in je eigen situatie kun je met je eigen kracht van binnenuit enorme veranderingen teweeg brengen, kun je los komen van problemen, steeds meer vrede krijgen en rust in jezelf. Gezond-heidsklachten kunnen een goede aanleiding zijn om eens stil te staan bij de betekenis ervan. Het heeft vaak een boodschap; kijk er nog eens naar.

bewustwording
Symbool

Informatie aanvragen?

Klik op onderstaande link om informatie aan te vragen.

Het lichaam kun je zien als een instrument, waarmee ons innerlijk, onze ziel, ons iets duidelijk wil maken. Door klachten te onderdrukken, moet het lichaam een andere plek zoeken om zich te uiten. De klacht herhaald zich of komt in een andere vorm weer aan de oppervlakte. Zo zie je vaak dat een onderdrukte huidklacht later voor longproblemen gaat zorgen. Worden deze longproblemen ook weer onderdrukt, dan zie je als volgende stap dat de klachten zich verplaatsen naar een nog dieperliggend orgaan; namelijk de nieren. Ik heb jarenlang als verpleegkundige gewerkt op afdelingen met dermatologie, longproblematiek en nierziektes. Ik heb gezien hoe elk gebied afzonderlijk door specialisten wordt behandeld. Verbanden worden er echter nauwelijks gelegd. Elk onderdeel wordt als opzichzelfstaand beschouwd. Omgekeerd zie je ook dat een klacht die aan het genezen is via verschillende lagen naar de oppervlakte kan komen. Een lichamelijke kwaal kan ons op die manier veel te vertellen hebben. Door er op een oordeelloze liefdevolle manier naar te kijken kun je inzicht krijgen in jezelf, de pijn loskoppelen en je essentie en je kracht weer voelen terugkomen. Je kunt dan weer zelf een keuze maken. Dat betekent dat je niet steeds de zelfde situaties hoeft aan te trekken, je weer vrijheid kunt ervaren en er nieuwe mogelijkheden ontstaan.


In een veilige sfeer kijk ik samen met u naar de achtergronden, de betekenis van uw lichamelijke en/of emotionele klacht. Ik neem de tijd voor u, er is geen oordeel. Ik vind het belangrijk dat u inzicht krijgt in de essentie van uw klacht zodat u steeds beter uw levensweg kunt bepalen. Het is heel belangrijk bij uw gevoel te komen. Kijken waar zich blokkades hebben voorgedaan, waar hebben we emoties opgeslagen, waar hebben we dingen vastgezet. Zit er een rode draad in het verhaal? Door er achter te komen wat we aan opgeslagen, onderdrukte dingen vasthouden kunnen we het alsnog de aandacht geven die het verdiend.


Door vastgezette emoties te omhullen met liefdevolle aandacht vanuit het hart kan de pijn geheeld worden, kan de gevoelsenergie weer stromen en kan de innerlijke kracht weer terugkeren. Zo ontstaat er ruimte voor het vrijelijk stromen van levensenergie. De klacht hoeft nu niet meer terug te keren. U heeft de boodschap begrepen. Gezondheid kan weer terugkeren. Bloesemtherapie maakt vaak onderdeel uit van deze bewustwordingstherapie. Het is een effectief hulpmiddel om het contact met het lichaam en de innerlijke kracht te herstellen.