Massage opleidingen Levensakker

Voeding- en dieettherapie

Voeding en gezondheid hebben alles met elkaar te maken. Goede voeding houdt het lichaam in conditie en kan ziekte voorkomen. Goede voeding is een factor van gezondheid welke u zelf kunt beinvloeden. Basisprincipes voor een gezonde natuurlijke voeding zijn o. a. : vers, volkoren, variatie, zoveel mogelijk biologisch. Beperk het gebruik van suiker, kunstmatige toevoegingen en overmatig gebruik van dierlijke eiwitten. Gebruik veel groente.


Samen met u kijk ik naar uw voedingsgewoonten, geef daar waar nodig bruikbare tips of naar believen specifieke dieetadviezen mee. Bij allerlei klachten of ziekten als verhoogd cholesterol, over- en ondergewicht, spastische darm, vermoeidheid, kanker, gal-, lever- en maagklachten, diabetes, hypoglykemie, lichte eetstoornissen e.a. kan het de moeite waard zijn om ook de voeding mee te nemen in de behandeling.

gezonde voeding
Symbool

Informatie aanvragen?

Klik op onderstaande link om informatie aan te vragen.

Niets is zo onderhevig aan veranderingen als de voedingswetenschap. Het ene dieet kan het andere weer tegenspreken zodat het er heel vaak op lijkt dat er niets meer overblijft wat nog met een gerust hart gegeten mag worden. Door jarenlange bestudering van de voedingswetenschap kan ik u duidelijk uitleggen hoe u met hele eenvoudige principes de basisbeginselen van een gezonde voeding kunt hanteren. Daardoor zal het voor u ook mogelijk zijn gemakkelijk zelfstandig hierin keuzes te maken.


Als de basis gezond is, kan het tegen een stootje. Uitgangspunt is dat voedingsadviezen praktisch en haalbaar moeten zijn. Niet de nadruk op beperkingen, maar mogelijkheden; voeding heeft ook een hele sociale functie. Voeding is meer dan calorieen, vitamines en mineralen.


Gebruik van allerlei ( kostbare) voedingssupplementen kan vaak achterwege blijven wanneer de voeding niet meer belastend is, maar bijdraagt aan gezondheid. Bovendien is het zinvoller te zorgen voor een optimale spijsvertering en darmflora zodat het lichaam de voedingsstoffen gewoon uit de voeding kan opnemen. Voedingsstoffen uit supplementen kunnen niet goed opgenomen worden als niet eerst de spijsvertering en darmflora optimaal zijn.


Informatie over de toestand van uw spijsvertering en darmflora haal ik uit het vraaggesprek, uit de irisdiagnostiek en uit de Chinese tong- en polsdiagnostiek. Het functioneren van de spijsvertering geeft ook veel informatie die analoog hieraan is: Hoe verteren wij de indrukken van buitenaf, gaat dat gemakkelijk of verteld uw specifieke klacht meer over waar het hierin aandacht behoeft? Hier kan de behandeling ook op worden gericht. Aanvullend kunnen er eventuele tekorten of overgevoeligheden opgespoord worden d.m.v. testmethodes zoals de biotensor.


Ook voor borstvoedingsinformatie en adviezen kunt u bij mij terecht. Tevens is er een goed werkend kruidenpreparaat beschikbaar wat duidelijke resultaten levert en zijn werking derhalve bewezen heeft in het genezen van een borstontsteking of beginnende borstontsteking tijdens de borstvoedingsperiode. Deze kruidensamenstelling kunt u zonder kans op bijwerkingen voor u of uw kind op een veilige manier gebruiken.


Vindt u het leuk om op een praktische wijze meer te weten te komen over gezonde natuurlijke voeding dan kunt u een cursus hierover volgen. Zie bij: cursussen en lezingen: "cursus Natuurlijke Voeding" en "Vervolgcursus Natuurlijke Voeding". Bovendien doceer ik de tweedaagse module: "Voeding bij ziekte en Gezondheid" voor studenten en afgestudeerden van de beroepsvereniging NVPITTea. Zie voor meer info hierover:www.lichaamsgerichte-therapie.nl onder: bijscholingsmogelijkheden.


Meer info over gezonde voeding: www.nwp-natuurgeneeskunde.nl