Massage opleidingen Levensakker

Bloesemtherapie

Bloesemtherapie heeft vooral werking op het emotionele gebied. Het brengt evenwicht en onderdrukt nooit. De bloesemtherapie is een krachtig hulpmiddel om emotionele blokkades op te heffen of te verzachten.


Emoties worden heel vaak verstopt, onderdrukt, weggedrukt. Omdat het vervelend is de emotie goed toe te laten en te voelen, omdat het beangstigend is voor ons, omdat het pijnlijk kan zijn voor ons. Allemaal redenen om de emotie niet goed toe te laten.


Een emotie is een beweging, het is energie, het wil stromen. Als het stroomt kan het ook weer weg. Er komt weer plaats voor iets anders. Of het komt voor dat we ons gaan identificeren met de emotie; je wordt er zo door in beslag genomen dat het je leven bepaald zonder dat je je daarvan zo bewust bent. Ook hier ervaar je je eigen innerlijke kracht niet goed meer. Als emoties niet goed stromen, ontstaat er verkramping. Er ontstaan blokkades.

Agrinmonie
Symbool

Informatie aanvragen?

Klik op onderstaande link om informatie aan te vragen.

Bloesem

Emoties als bijvoorbeeld angst, radeloosheid, zorgelijkheid, schrik, onrust, paniek, depressiekunnen ergens gaan vast zitten in het lichaam. Het lichaam slaat deze emoties op. Op deze plek kunnen klachten ontstaan, de energie stroomt er niet goed door; het zit vast. Aan het merendeel van onze fysieke blokkades liggen emotionele verkrampingen ten grondslag. Een bloesemremedie kan de emotie opheffen of verzachten. Het kan alsnog wegstromen en de weg vrijmaken voor het vrijelijk doorstromen van levensenergie. Daardoor kan een fysieke klacht ook veel beter genezen. Het effect van bloesemremedies wordt vaak ervaren als een algehele ontspanning. En met terugwerkende kracht kun je ook zien dat je je anders bent gaan voelen, evenwichtiger, krachtiger, meer zelfvertrouwen. Heel vaak gaat het gepaard met beter slapen, zich rustiger voelen. De levensenergie kan weer vrijelijk stromen, wordt niet meer tegengehouden. Gezondheid kan weer terugkomen. Mijn ervaring is dat je er niet in hoeft te geloven; bloesemtherapie werkt toch wel.


Een bloesemtherapie kan ook helpen emoties inzichtelijk te maken. Het is niet altijd nodig ze in te nemen. Het kan soms al verhelderend genoeg werken door te weten wat de rode lijn is in uw klacht. Meestal vormt de bloesemtherapie een onderdeel van mijn algehele behandelingen. Ik laat u daarbij in eerste instantie zelf de bloesems uitzoeken; dit lukt bij een bepaalde gevoeligheid, en ook wanneer de emotie op dat moment heftig aanwezig is. Lukt dat niet dan test ik de middelen bij u uit mbv de biotensor. U krijgt een flesje met de uitgekozen bloesems mee naar huis.


Vindt u het leuk om meer over Bach-Bloesems te weten? In de cursus Lichaam Geest & Gezondheid komt dit uitvoerig aan de orde. Zie bij: Cursussen en Lezingen.


Voor meer informatie over bloesemremedies: www.bloesemtherapie.nl

Nieuwe Bloesemremedies in de praktijk (sept 2007)

Al jaren werk ik vol overtuiging met de Bach Bloesemremedies als ondersteuning en begeleiding van het werk in mijn praktijk. Het bleken zulke waardevolle en welkome middelen te zijn. Naast de kruiden, voedingsadviezen, massages en de therapeutische sessies.


Toch ging ik steeds vaker voelen dat ik graag met bloesems van eigen bodem wilde werken. (Bachbloesems komen uit Engeland). Maar ook dat er iets extra's nodig was; bloesems die nog verfijnder afgestemd zijn op de mens van nu en kunnen helpen bij de veranderingen in de Nieuwe Tijd. Ik vertrouwde erop dat dit op mijn pad zou komen. En dat is ook gebeurd. Begin dit jaar maakte ik kennis met enkele series Nederlandse bloesemremedies en heb ze een tijd lang kunnen uittesten. Als laatste kwam ik in aanraking met de remedies van Lucia de Haan, en dat raakte meteen!


Deze remedies kwamen helemaal overeen met mijn innerlijke wens. De remedies zijn heel wonderbaarlijk, zuiver en ze raken diep in ons wezen, ze zijn zo krachtig! Ik heb inmiddels kennis gemaakt met Lucia, haar werk en haar toewijding en ben diep onder de indruk.


Deze vrouw is specifiek op de aarde gekomen om dit werk te doen. Ze wordt gestuurd en geleid door engelen en ze levert werk van onschatbare waarde. Even heb ik getwijfeld welke van heel haar assortiment aan bloesems ik nou zou kopen. Uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt; ik heb haar hele oeuvre aangeschaft. En ondertussen heb ik reeds ontroerende momenten meegemaakt bij het uitzoeken en duiden van de bloesems. Ik ben zo blij dat ze me helpen in mijn werk.


Omdat ik zo enthousiast ben en omdat Lucia van haar gidsen begreep dat het nu de tijd is om het werk de wereld in te laten gaan, wil ik middels deze informatie graag meewerken aan het verspreiden van dit nieuws. Op internet is helaas nog weinig te vinden over deze specifieke nieuwe remedies. Hieronder zal ik daarom nog wat informatie geven over de werking van de diverse series. Tijdens consulten in mijn praktijk kan nu gekozen worden uit de Bachremedies, deze nieuwe bloesemremedies, of een combinatie ervan. De kosten zijn hetzelfde gebleven; 5 euro per flesje met het gekozen recept.

Heide

Bloesemremedies


Ik noem de series in de volgorde waarin Lucia ze heeft ontwikkeld.

Bloesems uit de Lichtbrengers serie

Verlichten je schaduw en helpen je je bewust te worden van datgene wat je los mag laten, om te groeien naar meer harmonie en je bewust te worden van je positieve kwaliteiten.

Moederaarde remedies

Bloesems uit deze serie zijn vooral voedend, liefdevol omhullend en ze zijn er om je te helpen met gemak en gratie los te laten wat je niet meer dient.

De Voorbereiders

Helpen je steeds meer te kiezen voor positieve gedachten, zetten je in je kracht en maken je er van bewust van dat je je eigen werkelijkheid creeert. Jij schept je eigen leven.

De Chakra-Bloesemremedies

Helpen de mens van deze tijd die overgaat van een zevenvoudig bewustzijn (zeven chakra's), naar een dertienvoudig bewustzijn (dertien chakra's), als kosmisch mens zijn chakra's in evenwicht te brengen en te groeien in het bewustzijn schepper te zijn van zijn eigen leven.

De Ascensionremedies


Maken je er van bewust wie en wat je bent: BewustZijn in een stralend Lichtwezen in een aards lichaam. Deze bloesemremedies zijn afgestemd op het Eenheidsbewustzijn, het overstijgen van de dualiteit. Bewust-wording in een leven in het Nu.


We leven nu in een overgangsperiode, uit de dualiteit, op weg naar de Eenheid. Ze helpen je de dualiteit in je hart te transformeren naar Eenheid door de onvoorwaardelijke liefde, waardoor je kunt gaan leven vanuit en in eenheid met het Goddelijke in jezelf en je een bijdrage kunt gaan leveren om samen met het planten- en het dierenrijk het paradijs terug te brengen op aarde.


Deze bloesemremedies helpen je met gemak en gratie het mannelijke en het vrouwelijke in jezelf in evenwicht te brengen en de Goddelijke frequentie op te nemen in al je cellen, waardoor je evolueert naar de nieuwe mens op een nieuwe aarde. Gaan leven vanuit de Goddelijke wil, die samenvalt met jouw wil.


De Ascensionremedies versterken eveneens de werking van de Chakraremedies. Als laatste werden de Transormatieremedies ontwikkelt. Ze helpen het fysieke, emotionele, mentale en spirituele lichaam zich harmonisch aan te passen aan de hogere Lichtfrequenties van Thuis.

Maak kennis met Lucia's bijzondere Lichtremedies


Als je op zoek bent naar manieren om meer in contact te komen met je hartsbewustzijn en nieuwe impulsen wilt ontvangen vanuit het Universum, dan zijn de Lichtremedies van Lucia een must-have voor jouw spirituele reis. Deze bloesemremedies zijn uniek en bieden een krachtige ondersteuning bij het bereiken van persoonlijke transformatie.

Een verzameling bloesemremedies die vooruitstrevend is


De Lichtremedies van Lucia zijn ontwikkeld om te voldoen aan de behoeften van mensen in onze moderne tijd. Dit betekent dat ze niet alleen effectief zijn, maar ook gemakkelijk toepasbaar in ons dagelijks leven. De remedies werken op subtiele wijze om belemmerende overtuigingen en emoties los te laten en zorgen voor een diepere verbinding met onszelf.

Klik op de link voor meer informatie over Lucia's Bloesemremedies

Haal het beste uit de Lichtremedies van Lucia


Om het meeste te halen uit de potentie van deze bijzondere bloesemremedies is het belangrijk ze op de juiste manier toe te passen. Door bewuste aandacht te geven aan je intentie en de remedie in een rustige en ontspannen staat toe te dienen, zal je merken dat er al snel positieve veranderingen plaatsvinden. Maak kennis met deze unieke remediecollectie en ontdek zelf wat ze voor jou kunnen betekenen.