Massage opleidingen Levensakker

Lezingen

Bent u geïnteresseerd in lezingen? Regelmatig houd ik lezingen omtrent onderwerpen uit de natuurgeneeskunde, natuurlijke voeding, iriscopie, het werken met bloesemremedies, spiritualiteit ed. Bijvoorbeeld bij Bibliobus, (een gezamenlijk initiatief van de Openbare Bibliotheken uit de regio) en Volksuniversiteiten in de regio.


De lezingen worden begeleid met een powerpoint presentatie, voorbeelden uit de praktijk en desgewenst een meditatie. De avonden zijn doorgaans een bron van inspiratie waarin met volle teugen wordt genoten van de informatie en het zelf ervaren. Er is altijd gelegenheid tot het stellen van persoonlijke vragen. Ik vertel vanuit mijn hart, met bezieling en vanuit mijn kennisdomein, aangevuld met voorbeelden uit een jarenlange praktijkervaring.


Er volgt nog een workshop met het thema: De overgang van leven naar de dood en het Leven na de dood. Bewust sterven en hoe we kunnen begeleiden bij angst rondom het sterven en loslaten van het leven. Ook op andere locaties worden lezingen gehouden. Indien u voor uzelf of uw vereniging op zoek bent naar een lezing met een bepaald onderwerp vanuit de natuurgeneeskunde of nieuwe spiritualiteit neem dan even contact met mij op. Het overbrengen van informatie op een boeiende wijze is iets wat ik graag doe. Lezingen kunnen desgewenst gecombineerd worden met een meditatie en een doe-oefening.

Symbool

Informatie aanvragen?

Klik op onderstaande link om informatie aan te vragen.

De helende kracht van het hart

Gemma heeft een praktijk voor natuurgeneeskunde. De kennis en levenservaring die zij hiermee opdeed, maakt zij voor ons zicht- en beleefbaar door middel van een lezing over tot jezelf komen en over levenslust, over je balans opmaken en je eigen inspiratie herontdekken.


Eigenlijk gaat de lezing dus over de Helende Kracht van het Hart, want van daaruit maken we op een dieper niveau contact met de essentie van ons wezen. Met dat wat er gehoord, gezien en omarmd wil worden.

Wolken hart
Schilderij Gemma van den Akker

Angst en hoe ga je daarmee om?

Angst is niet ons origineel. Angst wordt gevoed door gedachten over onszelf, opvoedingsideeën, verpakt en verscholen achter ideeën over hoe je je leven zou moeten leven. Naar behoren, deugdzaam. Het gemakkelijkst is de gebaande paden te blijven betreden. Zodra je voelt dat het anders wil, zal angstdenken je weerhouden naar je innerlijke stem te luisteren. Angst houd je in de greep. Angst neemt allerlei vormen aan en je herkent t vaak niet eens meer, omdat we er zo in zijn gaan geloven.


De stem van de angst vertelt je dat je onverantwoordelijk bezig bent, dat het niet mag, dat je niet zo mag afwijken, dat je ervoor gestraft zal worden. Angstdenken zit daarmee binnenin onszelf, maar ook in het collectieve veld, omdat iedereen in de wereld deze emotie leeft. We blijven daardoor elkaars angstpatronen voeden. Het denken gaat in de pas lopen van die angst. Om los te komen van de angst en terecht te komen bij wat je origineel eigenlijk wil, daar gaat deze lezing over. Het denken is een waardevol instrument, maar als het beheerst raakt door angst creëert dat spanning en onrust. In veel mensen is er doorlopend een basisspanning.


Om los te komen van angst gaan we onderdrukken, verlichting zoeken in drugs, drank, medicijnen, vluchten in werk etc. Maar dit werkt niet. We lijden eronder om in angst te leven. In een meditatie aanschouwen we en voelen eerst de angst en wat dat is in ons, we laten het toe zodat ons bewustzijn zich er mee kan verbinden. Dan kan er ruimte ontstaan, ‘n opening. Laat de ziel maar bij je komen. De ziel heeft nooit een oordeel over jou en de keuzes die je gemaakt hebt. De stem van angst maakt plaats voor een diep vertrouwen, en een weten in jezelf van wat goed is.

Natuurlijke Voeding, moet je dan moeilijk doen?

Zelfs mensen die gemotiveerd bezig zijn hun voeding heel bewust te bepalen, raken bij tijd en wijlen de weg kwijt door de tegenstrijdige berichtgevingen. De meeste voedingsinformatie krijgen we via de overheid, maar ook via de commerciële media.


Daarnaast is de Voedingswetenschap heel actief met allerlei onderzoeken en vaak worden inzichten weer gewijzigd of spreken elkaar tegen. We kunnen daardoor een onverschillige houding krijgen: Wat is nu nog wel geloofwaardig en zinvol?


In de lezing komen enkele belangrijke voedingszaken (o.a. suikerstofwisseling, zin en onzin van vetten, hoe herken je een goede spijsvertering, hoe gezond is melk?)aan de orde. Met deze informatie krijgt u het inzicht in dit gebied voortaan zelf te oordelen met het gezonde nuchtere verstand, ontdaan van belangenverstrengeling en ontdaan van de wankeling door de nieuwste ontdekkingen van de toekomst.


Zelfstandig een gezonde voeding kiezen hoeft dan niet meer moeilijk te zijn. En moeilijk doen, hoeft al helemaal niet. De natuur laat het ons allemaal zien. Ook onze lichaamstaal spreekt boekdelen: Waar heb je je buik van vol? Wat heb je op je lever? Ligt er iets zwaar op de maag, je tanden ergens inzetten?


Laat je door deze lezing (weer) inspireren om betrokken te raken met je voeding en jouw spijsvertering.

Pompoenen
Bloesemtherapie lezing
Bloesemtherapie lezing

Bloesemtherapie, lichaamstaal, emoties en overtuigingen

Bloesemtherapie heeft vooral werking op het emotionele gebied. Het brengt evenwicht en onderdrukt nooit. Bloesemremedies zijn in water opgenomen energieën van bloemen. Bloemen van bomen, struiken en planten.


Angst, verdriet, overbezorgdheid, jaloezie, allemaal emoties die vaak heel moeilijk zijn, moeilijk om toe te laten, moeilijk om het voelen. Het is vaak pijnlijk. Je kunt of durft er soms ook niet mee naar buiten te treden.


Wat doen we dan met dat gevoel, met die emotie? Wegstoppen, proberen er niet aan te denken, wegdrukken, onderdrukken. Misschien medicijnen ervoor innemen (antidepressiva, middelen om te kunnen ontspannen, slaapmiddelen.) Soms is dit hard nodig, maar deze medicijnen onderdrukken alle emoties, ze dempen alles en het lost niets op.


Emoties willen stromen, het is energie. Als we emoties wegdrukken, kunnen we ze letterlijk in het lichaam drukken. Die blokkades kunnen vervolgens in het lichaam tot uitdrukking komen (in de vorm van bijvoorbeeld hoofdpijn, buikpijn, maagpijn, stijfheid, allergie, huidklachten, ontstekingen, onrust, slapeloosheid, etc.) Ons lichaam is een instrument om ons te laten zien hoe we met onszelf en de wereld om ons heen omgaan. Op energetisch niveau zijn de bloesems in staat om onverwerkte emoties te verwerken of levensremmende patronen bewust te laten worden en te transformeren. Het zijn krachtige hulpmiddelen om emotionele blokkades op te heffen of te verzachten.


In deze lezing wordt hier verder op ingegaan. Aan de hand van praktijksituaties worden vervolgens diverse bloesems besproken. Hele praktische en herkenbare informatie.

Inverse Wave Therapie:

Lezing over Helende trillingen via stemvorken

Met speciale stemvorken worden frequenties voortgebracht die negatieve trillingsgolven neutraliseren, die zijn binnengedrongen via onze gedachten, herinneringen, ervaringen, gevoelens en overtuigingen.


Als het daarbij gelukt is het positieve cadeau te vinden in de negatieve ervaring, kan de negatieve trillingsgolf mbv de omgekeerde golf geneutraliseerd worden. Hiervoor worden de stemvorken ingezet. Vervolgens is het nodig om een nieuw script te schrijven waardoor het mogelijk wordt vanuit een nieuw perspectief te gaan leven.


Het verleden en de toekomst zijn daarbij ondersteunend, bekrachtigend geworden voor het nu, in plaats van belemmerend. Inverse Wave Therapie is een gereedschap dat mensen kan helpen om negatieve dingen te veranderen waarvan ze last hebben in hun huidige leven. Dat kan varieren van angsten tot fobien tot vervelende eigenschappen of gewoontes die maar nooit weg lijken te gaan en wel deel uit maken van het dagelijkse leven.


Ook bij lichamelijke klachten kan deze therapie worden ingezet, om te helpen de oorsprong van de ziekte een andere start te geven. Een Helende methode van de Nieuwe Tijd.


Een lezing waarbij u ook een oefening aangereikt krijgt om het krachtige effect van de therapie te kunnen ervaren.

Stemvork
Invloed van gedachten op ons leven

Invloed van gedachten op ons leven

Niets gebeurt in je leven, maar dan ook niets zonder dat het eerst een gedachte is geweest. Gedachten werken als magneten, trekken bepaalde effecten aan. Wij zijn niet de slachtoffers van de wereld die we zien, wij zijn de slachtoffers van hoe we de wereld zien.


Als we in een sombere stemming zijn, besteden we veel aandacht aan wat we niet willen. Daarvan bewust worden is stap 1. Een gevoel van eigen waarde en het heft in eigen handen nemen is stap 2. Iedereen heeft de vrijheid te kiezen voor verandering en te kiezen wat je wilt zijn. De lezing omvat een themagerichte meditatie.

Iriscopie/oogdiagnostiek

Aan de hand van in de praktijk gemaakte dia's van ogen wordt duidelijk wat je allemaal in een oog kunt zien. Dat het niet iets zweverigs is; alle organen in ons lichaam worden namelijk op een vaste en logische plek in de iris weerspiegelt.


Welke informatie kun je dan via de iriscopie verkrijgen?

En: hoe betrouwbaar is deze informatie?


Naast fysieke informatie vertelt de iris ook iets over karaktereigenschappen;

Hoe zit je als mens emotioneel in elkaar?

Wat zijn je zwakke en sterke kanten?


Ogen als spiegels van je ziel; dat maakt de irisdiagnose nog interessanter. Een boeiende lezing waarna U ook thuis voor de spiegel aan de slag kunt.

Iriscopie