Massage opleidingen Levensakker

Cursussen

Sinds 2003 organiseer ik elk half jaar kortdurende cursussen. Om je te informeren over natuur-geneeskundige onderwerpen, natuurlijke voeding, te ervaren hoe het is om te mediteren en te leren masseren.


Doorgaans beginnen de cursussen in januari/ februari en duren tot mei. En net na de zomervakantie in september durend tot december.


Het zijn vaak 6 tot 8 bijeenkomsten, om de week. De cursussen worden afgesloten met een certificaat. Het is een fijne manier om jezelf te verdiepen, om uit te wisselen met anderen en om kennis te maken met mijn manier van werken.


In "Ervaringen" op deze website zal ik vragen om wat reacties van cursisten.

  Symbool

  Informatie aanvragen?

  Klik op onderstaande link om informatie aan te vragen.

  Je gaat jezelf op een diepere laag ervaren, er is ruimte voor wat aandacht wil binnenin jou.


  Dat ervaar je ook zuiver binnen de dynamiek en de veiligheid van een kleine groep gelijkgestemden.


  Jezelf de tijd en de aandacht gunnen om letterlijk tot jezelf en tot rust te komen. Meestal ervaren mensen in hun drukke leven pas écht wat het leven eigenlijk verlangd, ten tijden van een persoonlijke crisis, ernstig ziekte- of sterfbed.


  Hoe fijn zou het zijn om daar eerder aandacht achter te komen en nu al aandacht te kunnen schenken aan wie jij wérkelijk bent. Jij in afstemming met je innerlijke zelf.

  Massagecursussen

  Massage

  Basiscursus

  Gevorderden I

  Gevorderden II

  Masterclass I

  Masterclass II

  Masterclass III

  In overleg met de deelnemers aan de cursus wordt een keuze gemaakt voor maandag-, dinsdagagavond.

  Meditatie Bijeenkomsten met een spiritueel thema


  In ons drukke, soms ook hectische dagelijkse bestaan, raak je het contact met jezelf wel eens een beetje kwijt. Het kan al lastig zijn om op tijd een moment voor jezelf te nemen. Het kan dan zijn dat hetgeen wat je doet, of de manier waarop je het volbrengt, niet meer helemaal verbonden is met je werkelijke verlangen.


  Dan is het heel dankbaar werk als je even een moment neemt om naar binnen te keren, opnieuw in contact komt met je innerlijke bron, die daar altijd voor je is. Een meditatie kan hier een prachtig hulpmiddel bij zijn. Tijdens deze bijeenkomsten maak je kennis met een aantal mooie visualisaties. Het zijn heerlijke innerlijke reizen, soms met diepe inzichten. In ieder geval geeft het je meer contact met jezelf, met het wezen wat je van binnen bent. Het geeft je de gelegenheid om jezelf weer in eigen kracht te gaan ervaren. Ook gewoon ter ontspanning zijn deze bijeenkomsten geschikt. Het feit dat we met meerdere mensen bij elkaar zijn, is mijn ervaring, versterkt de beleving. Het is niet nodig dat je ervaring hebt met mediteren, yoga of iets dergelijks. Er wordt niets van je verwacht, je hoeft niets te kunnen presteren. Je bent er die avond voor je zelf, even tijd voor jezelf. Na de meditatie is er gelegenheid om in alle rust nog even uit te wisselen onder het genot van een kopje kruidenthee.


  Zie bij Ervaringen: beschrijvingen van de voorbije en komende thema's uit deze maandelijkse bijeenkomsten.

  Kersenbloesem

  Aanvang

  14.00 uur

  Duur

  2 uur

  Kosten

  € 15,=

  Lesdata

  Niet beschikbaar

  Locatie

  Praktijkadres
  Siebengewald

  Workshop Natuurlijke Voeding Basis - Vervolg

  Natuurlijke Voeding

  Wil je op een bewuste manier met voeding omgaan? Veel voedingsinformatie krijg je via de overheid, media en wetenschap en vaak worden inzichten weer gewijzigd of spreken elkaar tegen. Het is soms heel verwarrend. Wat is nu nog geloofwaardig en zinvol? Deze cursus biedt je de kennis en het inzicht om zelfstandig een natuurlijke gezonde voeding te kunnen kiezen. Je hebt hier, maar ook je overige gezinsleden, dagelijks profijt van.


  Zinvolle en praktische informatie over o.a. vitaminen, darmflora, suikerstofwisseling, omega-3 vetzuren, voeding bij gezondheidsklachten, allergie, emotionele invloed op onze spijsvertering; we doen een visualisatie-oefening: een reis door de spijsvertering. Gezonde voeding om af te vallen of om aan te komen, Montignac, vegetarisch, etc. etc. Kennismaken met natuurvoeding, proeven, tips, (het is geen kookcursus). Spirituele betekenis van voeding en van onze spijsvertering. Wat telt nog meer dan calorieën, vitaminen  en mineralen?. Wat nemen we tot ons, wat mag er gedijen?. Wat willen we lichaamseigen maken, en waar voelen we weerstand?. Wat zegt misselijkheid, intolerantie, ontsteking ons? Hoe staan we in de wereld? Gaan we ons leven aan? Kunnen we incarneren? /Aarden? / Verteren?


  Max. 10 cursisten. Er is volop literatuur aanwezig, voortdurend biologische kruidenthee, je ontvangt een zeer uitgebreide syllabus en een certificaat ter afsluiting. Bij voldoende belangstelling zijn we een avondje te gast in een natuurvoedingswinkel, met kennismaking, informatie en proeverijen. Er is ook een Vervolgcursus Natuurlijke Voeding. Aanmelden kan via het digitale inschrijvingsformulier bovenaan deze pagina. Aarzel niet om uitgebreidere informatie op te vragen per email of telefoon. Deze cursus is tevens geaccrediteerd als bijscholing die therapeuten Lichaamsgerichte Therapie nodig hebben voor hun beroepsvereniging NVPITT e.a. Bij geschikt weer worden de lessen buiten in een mooie vrije tuin gegeven. (dit geldt uiteraard voor de zomerse periode).


  Zie bij "Ervaringen" een verslagje van deelname aan deze cursus.

  Voedingscursus
  Bijeenkomst voeding
  Voeding

  Aanvang

  bij voldoende aanmeldingen

  Duur

  2 aaneengesloten lesdagen van 10.00 uur
  tot 16.00 uur

  Kosten

  € 199,65

  Lesdata

  Niet beschikbaar

  Locatie

  Praktijkadres
  Siebengewald

  Natuur Voeding Vervolg

  Ter verdieping van de inhoudsstof van de eerste cursus Natuurlijke Voeding geldt deze cursus. Allerlei onderwerpen m.b.t. specifieke voedingsvraagstukken.


  Welke voeding past bij mij als individu? Welke voedingsmiddelen, specerijen, kruiden werken geneeskrachtig bij bepaalde gezondheidsklachten? Er is ruimte voor eigen inbreng t.a.v. voedingsvraagstukken in relatie tot specifieke gezondheidsklachten. Je ontvangt de lesstof op papier. Er is tevens relevante literatuur ter inzage aanwezig. Bij voldoende belangstelling bezoeken we een biologische boerderij (kaas/wijn/of groente/vleesboerderij). Maximaal 9 cursisten. Afsluiting met een deelnamecertificaat.

  Aanvang

  bij voldoende aanmeldingen

  Duur

  6 avonden of ochtenden om de week

  Kosten

  € 199,65

  Lesdata

  Niet beschikbaar

  Locatie

  Praktijkadres
  Siebengewald

  Workshop Ouder & Kind

  Een dagje voor ouders met hun kind ( 6-12 jaar), of grootouders met hun kleinkind georganiseerd. Een dag in het weekend; zaterdag of zondag van 12.00 uur tot 16.00 uur.


  We gaan leuke dingen doen samen. (Groot)ouders kunnen samen met hun (klein)kind een dag vol wetenswaardigheden beleven, zelf proeven ( we gaan een geneeskruiden- soep maken).


  De ouder wordt door het kind gemasseerd en andersom krijgen kinderen alle liefdevolle aandacht van hun vader of moeder, opa of oma die ook geleerd krijgt hoe massage kan worden toegepast. We krijgen iets heel interessants te horen over onze kracht van de gedachten. Dit is zowel voor de ouder als voor het kind heel praktisch. Bovendien een heel leuk item om eens een spreekbeurt over te geven op je school.  Er volgt ook nog een leuk experiment wat thuis verder uitgevoerd kan worden. Deze workshop is uitermate geschikt voor (groot)ouders die eens een speciale dag met hun (klein)kind willen doorbrengen en die het fijn vinden extra aandacht voor elkaar te hebben.


  Kosten € 56,25 incl. BTW  (voor 1 ouder en 1 kind samen). De hele dag is er kruidenthee en jullie krijgen allebei een gratis flesje biologische massageolie.

  Aanvang

  Bij voldoende aanmeldingen

  Duur

  1 dag

  bij voorkeur in het voorjaar

  Kosten

  € 56,25

  incl. BTW

  Lesdata

  Zaterdag of zondag van 12.00 tot 16.00 uur

  Locatie

  Praktijkadres
  Siebengewald

  Massagedag voor stellen

  Massagedag voor stellen

  Steeds vaker krijg ik het verzoek om een massagedag te organiseren waarbij er gelegenheid is om je eigen partner mee te nemen die ook eens wil proeven hoe fijn massage kan zijn.


  Misschien zit jij nu zelf al in een van mijn massagecursussen en heeft je partner er nog zo zijn of haar bedenkingen over. Dan is dit een uitgelezen kans om je partner kennis te laten maken, samen met andere stellen  voor wie het ook nieuw is.


  Er zijn 3 dagen gepland waarop je je kunt inschrijven. Je kunt ze los van elkaar volgen of allemaal. Een bijeenkomst van 4 uur waarbij er een korte introductie is en een goede instructie gevolgd door oefenen, en halverwege de tijd te wisselen met je eigen partner.

  Geplande data

  Niets gepland.


  Deelname kosten zijn € 50,= per stel per les. Zit je zelf al bij mij in een van de massagecursussen dan is het  € 45,= per stel per les.


  Massagedag niet alleen voor stellen

  Je kunt je partner meenemen, maar ook je kind, je lieve nichtje, moeder, buurvrouw/-man. Je bent verzekerd van een deskundige begeleiding en een gezellige speciale dag met elkaar.


  Maximaal aantal deelnemers: 10 personen. Bij een minimum van 6 personen gaat de dag door.