Massage opleidingen Levensakker

Reinigingskuren

In de natuurgeneeskunde is de spijsvertering een van de belangrijkste pijlers van gezondheid. Daarmee bedoel ik de werking van maag, darmen, lever, galblaas en alvleesklier. Het is noodzakelijk dat deze organen goed kunnen functioneren.


Veel gezondheidsklachten houden hiermee verband. Soms is het nodig eerst te reinigen om goed tot genezing te komen. De auto krijgt met regelmaat een onderhoudsbeurt. Velen van ons kennen nog de drang om in het voorjaar het huis een grote schoonmaakbeurt te geven. Maar ons eigen huis, ons eigen lichaam is 365 dagen per jaar bezig met opnemen. Het belang van een schone darm is minder bekend. Ook al heeft u dagelijks ontlasting, dan kan het nog zo zijn dat er afvalstoffen worden opgeslagen in de darm of elders in het lichaam, waardoor diverse gezondheidsklachten kunnen ontstaan . Door een reinigingskuur krijgt het lichaam de kans zich te ontdoen van opgeslagen afval- en gifstoffen. Het lichaam kan nu toekomen aan het loslaten.

www.vonkverbeeld.nl
Symbool

Informatie aanvragen?

Klik op onderstaande link om informatie aan te vragen.

Waaraan kunt u merken dat het lichaam afvalstoffen vasthoudt?


  • rommelingen in de buik
  • last van opboeren
  • ontlastingsproblemen
  • moe zijn, futloos
  • misselijkheid
  • mondgeur
  • verminderde weerstand

Afweerstoffen worden voor 70% in de dikke darm aangemaakt. Wanneer uw weerstand laag is, u vaak meedoet als er iets van verkoudheid, of griep heerst, kan het zinvol zijn eens te kijken naar het functioneren van uw spijsverteringsstelsel en de kwaliteit van de darmflora. Doormiddel van deze en overige informatie, aangevuld met Chinese tong-en polsdiagnostiek en de irisdiagnostiek kan ik het functioneren van het spijsverteringsstelsel beoordelen.

In elke religie komt een vorm van vasten- of reinigingskuur voor, in sommige godsdienstvormen wordt dit nog strikt gehanteerd. Er bestaan verschillende vormen van vasten of reinigingskuren. Niet iedereen kan hier zomaar mee beginnen, zeker niet met de strengere vormen. Ikzelf heb jarenlang reinigingskuren toegepast, het positieve gezondheidseffect ervan aan den lijve ondervonden. Ik kan u vanuit ervaring en deskundigheid begeleiden bij het volgen van een reinigingskuur, afgestemd op uw mogelijkheden.


Ook bij klachten als reuma, jicht, ontstekingen, huidproblemen, hooikoorts en allergien, kan het toepassen van een reinigingskuur zeer goede resultaten opleveren.


Door het toepassen van aanvullende reinigende kruiden of het schoonspoelen van de darm, kunnen naast de afvalstoffen die nog in de darm lagen, ook elders in het lichaam opgeslagen gifstoffen worden aangezogen en alsnog door de darm uitgescheiden worden. Bestaande gezondheidsklachten die met deze afvalstoffen verband houden kunnen daardoor verdwijnen. Het opbouwen van de darmflora middels voedingsadviezen of het inzetten van een symbiontenkuur komen bij de reinigingskuur ook vaak aan de orde.


Bent u van plan een reinigingskuur te gaan volgen, zorg er dan voor dat u zich vooraf voldoende informeert. Ik kan u helpen bij het zoeken naar geschikte literatuur. Ook in de cursussen "Lichaam Geest & Gezondheid" en de cursus "Natuurlijke Voeding" wordt hier uitgebreid aandacht aan geschonken. Zie elders op deze website bij: "Cursussen en lezingen".


Meer informatie over vasten, symbiontentherapie: www.nwp-natuurgeneeskunde.nl