Massage opleidingen Levensakker

Fytotherapie, phytotherapie, geneeskruiden

Geneeskrachtige kruiden zijn door de eeuwen heen toegepast. Door ervaring en veelvuldig wetenschappelijk onderzoek heeft de kruidentherapie een zeer hoog niveau aan effectiviteit en betrouwbaarheid bereikt. In mijn opleiding tot natuurgeneeskundige heb ik me gespecialiseerd in het werken met geneeskruiden.


Afhankelijk van de aard van uw klacht, maak ik gebruik van kruidentherapie. Meestal zet ik de kruiden in in de vorm van een tinctuur; de geneeskruiden zijn hierin ge-extraheerd op alcoholbasis. Ook is er de mogelijkheid de kruiden in de vorm van een theerecept te gebruiken.


In beide gevallen is het noodzakelijk dat u de kruiden op nuchtere slijmvliezen inneemt; d.w.z. een half uur voor het eten of 2 uur erna. Dit bevorderd de opname van de werkzame bestanddelen van het kruid. U ontvangt van mij hiervoor aanwijzingen. Ik stel voor u persoonlijk een combinatie van geneeskruiden samen.

Lost Gardens of Heligan
Symbool

Informatie aanvragen?

Klik op onderstaande link om informatie aan te vragen.

Door het samenwerkingsverband met apotheek Maasduinen te Nieuw Bergen worden de geneeskruiden, die ik voor u op recept aanlever, vrijwel altijd vergoed. De geneeskruiden worden door de apotheek voorzien van etiket en factuur en u kunt ze hier op gaan halen. Voor openingstijden zie: www.apotheekmaasduinen.nl Geneeskruiden kunnen naast uw eventuele bestaande medicatie gebruikt worden, indien nodig volgt controle en afstemming door de apotheker.


Vindt u het leuk om meer van geneeskruiden te weten? Hoe je ze kunt inzetten, hoe ze te bereiden en voor welke klachten? In de cursus Lichaam Geest & Gezondheid wordt dit uitvoerig behandeld. Zie onder Cursussen en Lezingen.


Meer informatie over fytotherapie:

www.nwp-natuurgeneeskunde.nl/fytotherapie